Windows Phone App Studio už umí tvořit i aplikace pro Windows 8

7

Microsoft na svém blogu pro vývojáře Windows Phone vydal prohlášení o vylepšení Windows Phone App Studio. Jedná se o internetový „programovací“ nástroj, který umožňuje vytvářet aplikace pro Windows Phone, ale nyní i pro Windows 8 i těm méně zdatným.

Microsoft se se svým Windows Phone App Studio snaží docílit toho, aby se více prosadila jeho mobilní platforma Windows Phone. Nyní byla přidána možnost vytvářet aplikace pro Windows 8 a tím upozorňuje na to, že se vyrábí mnoho notebooků dotykovým displejem a nebylo od věci jej k něčemu využít.

Windows Phone App Studio

Od spuštění projektu Windows App Studio bylo již zaregistrováno 350 tisíc vývojářů, kteří vytvořili přes 300 tisíc projektů. Celkem 20 tisíc aplikací prošlo certifikací a dostalo se do Windows Phone Store. Díky tomu, že vytváření aplikací v tomto nástroji je poměrně snadné, tak mohou vytvářet aplikace i ti, kteří s programováním málo zkušeností.

Zdroje: blogs.windows.com

Diskuze ke článku
Dominik
Přijde mi to jako skvělá zpráva :) víc a víc mě to přesvědčuje že WP zkusím
misaz
Me tuto novinu poslali dneska dokonce mailem.
Mejla
Jako dobrý, určitě zlepšení, ale už nemůžu dát do aplikace youtube kanál, jenom uživatele nebo vysledek hledání. Pro mě to je docela zásadní...
tom
Dokazu to, i kdyz nemam s programovanim zadne zkusenosti a s Windows xp?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze