Volby 2013: sledujte je on-line na Windows 8 a Windows Phone 8

2

Blížící se prodloužený víkend bude ve znamení voleb do Poslanecké sněmovny Parlamentu České republiky. Volební místnosti se právě teď otevírají a za 24 hodin se jejich dveře definitivně uzavřou. Poté přijde na řadu sčítání hlasů. Průběžné výsledky můžete pohodlně sledovat na zařízeních s operačními systémy od Microsoftu.

V dnešní době si lze stáhnout aplikace prakticky na cokoliv. Blížící se Volby 2013 nejsou výjimkou a radovat se mohou především vlastníci zařízení s operačními systémy od Microsoftu. Prvně se podíváme na klasické „Osmičky“. Ve Windows Storu hledejte aplikaci Volby 2013, která dle slov vývojáře nabídne kompletní zpravodajství a nebudou chybět ani přehledné grafy. Data bude tato aplikace čerpat ze serveru iHNED.cz.

Aplikace Volby 2013 pro Window 8

Stáhnout Volby 2013 (W8)

Další aplikace je určena všem uživatelům, jejichž zařízení v sobě nabízí Windows Phone 8. Opět hledejte název Volby 2013. Aplikace ukazuje průběh zpracování voleb, účast a úspěšnost politických stran pomocí grafů dle vybraného kraje. Dále je k dispozici předpokládaný zisk mandátů v rámci sněmovny a přehled zvolených poslanců. V případě této aplikace potěší, že data získává přímo od Českého statistického úřadu se zpožděním jedné minuty. Bonusem je odemykací pozadí s fotografií Prahy.

Aplikace Volby 2013 pro Windows Phone 8

Stáhnout Volby 2013

Zklamání možná budou uživatelé systému Android nebo iOS. V jejich obchodech jsme žádnou aplikaci, která by zprostředkovávala výsledky voleb nenašli. V tomto případě se tedy budete muset spolehnout na stránky volby.cz.

Diskuze ke článku
JerzyV
Tak to je snad poprvé, co mají iOS a Andr. smůlu na nějakou aplikaci :)
Enrico
Děkuji za skvěle přehlednou aplikaci. Velice mile mě překvapilo, že někdo dává přednost WP8 před IOS a Androidem. WP8 není vůbec špatný systém,jen potřebuje čas.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze