Microsoft vydal "dálkový ovladač" Office pro Windows Phone 8

2

Znáte to, máte přednášku s prezentací a potřebujete si přepnout na další snímek. Často musíte jít přímo k počítači a snímek přepnout manuálně pokud nemáte speciální zařízení pro přepínání snímků. Aplikace Office Remote tento nedostatek odstraňuje, pokud ovšem máte Windows Phone.

Jste-li vlastníkem zařízení s Windows Phone a zároveň máte Office 2013, tak s nainstalovanou aplikací Office Remote budete správně vybaveni na prezentaci. Tato aplikace pochází z dílen Microsoft Research a je určena především pro firemní zákazníky.

Aplikace umožňuje vzdáleně ovládat Word, Excel a PowerPoint a s její pomocí snadno můžete přepnout na další stránku v dokumentu, či na další snímek v prezentaci. Mezitím co přepínáte promítaný obsah, si můžete číst na displeji telefonu poznámky k dokumentu.

Komunikace mezi počítačem a telefonem probíhá pomocí Bluetooth, proto je bezpodmínečně nutné, aby jej počítač obsahoval. Dále je potřebná aplikace Office Remote nainstalovaná v počítači, z čehož plyne omezení pro Windows RT, jelikož ten nepodporuje instalaci aplikací plochy.

Samotná aplikace má relativně rychlý chod a i spárování proběhlo poměrně rychle, ovšem až na druhý pokus, jelikož se nám nechtěl telefon propojit s Office Remote v počítači. Na druhý pokus však vše fungovalo bez sebemenšího problému.

Aplikaci si můžete stáhnout zdarma na Windows Store, ale jedná se stále o beta verzi, proto se mohou vyskytnout problémy se stabilitou.

Stáhnout Office Remote

Zdroje: neowin.net, wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Lukáš Kasík
Něco mi říká, že team viewer přes wifi je univerzálnější řešení...
Palo
Zaujimave... Neda sa mi to vsak nainstalovat:
Nepodarilo sa získať aplikáciu-Nemáte požadované povolenia na stiahnutie tejto aplikácie.

Nejaky napad?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze