Plánujete koupi Oculus Rift? Podívejte se, jestli je váš počítač zvládne

8

Oculus zveřejnil hardwarové požadavky na PC, ke kterému mají být připojeny. Je to docela velké překvapení, protože specifikace daného počítače představuje high-endové zařízení, které rozhodně nemá každý.

Zde jsou požadavky:

  • NVIDIA GTX 970 / AMD 290 nebo rychlejší
  • Intel i5-4590 nebo rychlejší
  • Minimálně 8 GB RAM
  • Windows 7 SP1 nebo novější
  • 2x USB 3.0
  • HDMI 1.3
Oculus Rift

Pokud se příliš nevyznáte v hardwarových parametrech PC komponentů, pak vězte, že se jedná o high-endový přístroj a podobné specifikace mají ty nejnáročnější počítačové hry jako doporučené. Pokud se rozhodnete si podobné PC poskládat, pak počítejte s částkou minimálně kolem dvaceti tisíc.

TIP! Pokud vás zajímají systémy pro zprostředkování virtuální nebo rozšířené reality, nepřehlédněte následující články:

To by společně s cenou samotných brýlí mohlo být překážkou pro masové rozšíření produktu, který tak nejspíše zůstane výsadou nemnoha nadšenců.

Zdroje: microsoft-news.com

Diskuze ke článku
Petr
Tak to je sranda, telefon za 15+ si koupí každá druhá lama co neumí ani odeslat email a nejsložitější úkon je MMS, ten telefon mu pak buď spadne nebo do roka omrzí a PC ve stejné ceně, které vydrží X let bez upgradů, na kterém se dá dělat úplně vše od hraní přes zpracování fotek/videa po účto je bráno jako nějaký luxus, co si koupí jen pár nadšenců. No ale asi jo, stolním PC se nedá vytahovat v hospodě, takže proč to kupovat, že jo :)
Hop
Pc s cenou minimálně 25 tisíc.
Xwert Is
Xwert Is
To sú minimálne požiadavky alebo doporučené? Lebo ak sú minimálne tak to je iný nášup :D
Lukáš
Kromně grafiky ( Mám GTX 870M 3GB což by asi nemusel být problém pokud jsou doporučené ) tak mám všechno v pohodě. Nevíte kdy přibližně se začnou brýle prodávat, jaká bude cena a jaké budou mít finální specifikace jako display atd ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze