Také Lenovo má své chytré brýle. Vyzkoušeli jsme je v Las Vegas

18

Čínské Lenovo nechce zůstat pozadu a na veletrhu CES 2015 v Las Vegas ukázalo nejnovější verzi svého prototypu chytrých brýlí. Vypadají jako Google Glass, mají shodný systém i ovládání, ale například baterie je zatím vyřešena jinak. Podívejte se, jak nové brýle vypadají a co nás na nich nejvíce upoutalo.

Lenovo vyvíjí nové brýle pod značkou „New“, pod kterou spadají například produkty chytré domácnosti nebo routery, které vyvíjí ve spolupráci s různými čínskými společnostmi. Čína bude také zatím jediným trhem, kde NewGlass budou k dostání. Jde zatím pouze o prototyp s tím, že finální produkt by chtělo Lenovo na čínský trh uvést v polovině roku 2015.

Lenovo NewGlass

Na rozdíl od Google Glass jsou Lenovo NewGlass pouze přídavnou součástí jakýchkoliv brýlí. Stačí je nacvaknout na obroučky seshora a stylové chytré brýle můžete mít prakticky z jakýchkoliv vlastních. Ale něco za něco. Připínací mechanismus není tak pevný, jako celistvé chytré brýle a problém je zejména s baterií. Tu Lenovo umístilo do ohlávky na krku, která je s brýlemi spojena kabelem. Asi tušíte, že to není příliš pohodlné řešení a na krku je 1 300mAh baterie poměrně cítit a nenosí se příjemně. Na druhou stranu výdrž by údajně měla být mnohem lepší než u Google Glass a uživatelé se mohou těšit na celodenní výdrž s neustálou synchronizaci přes Bluetooth s telefonem a aktivním používáním displeje.

Brýle mají 8Mpx fotoaparát a projekční displej shodný s Google Glass. Také obraz je stejně kvalitní a to samé platí i o operačním systému a způsobu ovládání pomocí dotykového touchpadu na pravé straně brýlí.

Je vidět, že se trh s chytrými brýlemi pomalu rozvíjí, ale výrobci více méně přináší podobné koncepty a nejvíce se potýkají s výdrží a umístěním akumulátoru, což dokazuje i prototyp konkurenčního Sony, který jsme v Las Vegas rovněž vyzkoušeli.

Diskuze ke článku
Andrej Michalek
Andrej Michalek
LENOVO aj Sony okuliare vyzerajú oproti google glass ako vtip.
Marek Smékal
Marek Smékal
Ty brýle vypadají jako kdyby Martin dostal do držky a útočník mu rozbil i brýle :D
ferry
Kolik asi stojí?
Priest
Ještě to chtělo "tykadla" pro příjem wifi signálu a bylo by to dokonalé :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze