Pixel 8 se přibližuje. Naláká vás ultrazvukovou čtečkou otisků prstů?

aktualizováno
Pixel 8 se přibližuje. Naláká vás ultrazvukovou čtečkou otisků prstů?
Fotografie: Petr Vojtěch, mobilenet.cz
  • Telefon má mít 6,17" OLED displej se 120 Hz
  • Samozřejmostí bude Android 14
  • Hlavní fotoaparát s 50 Mpx bude mít optickou stabilizaci obrazu

Aktualizováno 10. 7. 2023

Doba představení nových Pixelů 8 se postupně přibližuje a není divu, že unikají informace o základní verzi Pixelu 8. Tentokrát za únikem stojí známý informátor Yogesh Brar. Ten prozradil, že novinka má mít třeba 6,17" OLED displej s Full HD+ rozlišením a 120Hz obnovovací frekvencí. Zmíněna je další generace procesoru od Googlu, tentokrát Tensor G3 a 8GB RAM. Nepřekvapí základní 128GB úložiště, případně varianta s 2× úložištěm.


Nasazen bude nejnovější Android 14, který se představení teprve dočká, a o jeho zabezpečení se postará ultrazvuková čtečka otisků prstů v displeji. Hlavní fotoaparát bude disponovat 50 megapixely a optickou stabilizací obrazu. Doplní jej 12megapixelový ultraširokoúhlý objektiv. Nakonec dojde i na selfie kamerku s 11 Mpx. Poslední informace o výbavě hovoří o baterii s kapacitou 4 485 mAh a podpoře 24W drátového a 12W bezdrátového nabíjení. Základní cena by se měla pohybovat v přepočtu kolem 17 tisíc korun s daní.

Původní informace z 2. 6. 2023

Bezdrátové nabíjení je dnes pro mnoho uživatelů již natolik důležitým prvkem, že si bez něj nedokáží představit smartphone běžně používat. Zatímco do levných telefonů se postupně dostává, u vlajkových smartphonů, jako je i připravovaná řada Pixel 8, jej považujeme za samozřejmost. Právě v tomto ohledu pak trochu překvapí informace z certifikačního procesu bezdrátového nabíjení Pixelu 8 (jež byly původně dostupné na wirelesspowerconsortium.com), na něž upozornil 9to5google.com.

Google Pixel 8 bude oficiálně podporovat bezdrátové nabíjení, zamrzí však, že se výkon drží poměrně nízko na 12 W. To bohužel není ani maximum standardu Qi (to představuje 15 W), natož pak proprietárních technologií bezdrátového nabíjení, jež u čínské konkurence dosahují třeba i hodnot přesahujících 100 W.

Z toho lze s poměrně vysokou pravděpodobností usuzovat, že ani Pixel 8 Pro na tom nebude z hlediska nabíjecího výkonu lépe, přičemž ani jeden z telefonů nebude podporovat standard Qi 2 postavený na základech ekosystému MagSafe od Applu. Obavy panují rovněž nad drátovým nabíjecím výkonem, neboť jsou Pixely známé tím, že se drží poměrně u země a jejich nabíjecí výkon se řadí k těm nejpomalejším ve své třídě. Do komentářů nám můžete napsat, zda je pro vás bezdrátové nabíjení důležité, případně jakým výkonem bezdrátově běžně nabíjíte.

Diskuze ke článku
Patrik Čech
Patrik Čech
A já si tu radši nabíjím svoje Oppo Find x5 5W nabíječkou i když umí 80W. Prostě šetřit baterku. Stačí že se zahřívá při bezdrátovém nabíjení.
Pc Wifi
Pc Wifi
radeji pomalu a poctive, nez rychle a kdovijak ! to me prijde jako heslo krome Google i Samsungu a Apple. A kdyz vidis ze se Motorola za 4 tisicky nabije rychleji nez Samsung za dvacku a mozna i za třicku...tak uz je fakt neco spatne. Zatim nejsem z tech co by za dopoledne vytloukl baterku na S21FE, ale kdyby tak uz asi presedlavam jinam. At si mysli kdo chce co chce, v nabijeni cinani vedou, americko - korejske "delegaci" ujel vlak.
Ben Ben
Ben Ben
Patrik Čech: Dobře ti tak 😁
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 10. 7. 2023 16:18
Ultrasonic FP... konečně a pecka. Už se těším...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze