Pár statistik od T-Mobile: LTE, operační systémy a tablety

11

Chytré telefony a LTE je dominujícím tématem operátorského žargonu už delší dobu. Po nesmělých začátcích je nyní jak operační systém, tak i sítě čtvrté generace vcelku běžnou věcí. Při této příležitosti se T-Mobile pochlubil se zajímavými statistikami, které toto obecné tvrzení dokládají na konkrétních číslech. Na podporu prodejů pak připravil zajímavé prodejní akce.

Prvním z nich je masivní nástup telefonů s operačním systémem. Zatímco před pěti lety činil podíl na prodejích 12 %, nyní je to už 76 %, což je šestinásobný nárůst. Asi nikoho nepřekvapí, že dominantním operačním systémem je Android.

Nárůst prodejů smartphonů a tabletů u T-Mobile.

TIP! Podívejte se na podobné statistiky od operátora O2.

Ještě větší rozmach, alespoň v relativních číslech, zaznamenaly tablety. Zde byl za poslední dva roky zaznamenán patnáctinásobný nárůst prodejů. Jedním z nejpopulárnějších modelů je bezesporu iPad od Applu, ale u prodejů T-Mobilu se daří i značce Prestigio, která dokáže nabídnout zajímavý poměr ceny a výkonu.

Zajímavé statistiky se týkají i koncových zařízení s podporou LTE. Jejich současné zastoupení v síti T-Mobile je 7 %. I zde je však znatelný velký potenciál. Při meziročním srovnání je patrný nárůst o 49 %, za kterým stojí zejména znatelný pokles cen přístrojů s LTE. Jak se blíží komerční spuštění technologie VoLTE, operátor slibuje se na tuto oblast ještě více zaměřit.

Podíl LTE přístrojů a množství nabízených přístrojů u T-Mobile.

Novinky u T-Mobile

V rámci podpory prodejů zařízení s LTE připravil na jaro operátor prodejní akce. Kupříkladu HTC One M9 se dá za splátky pořídit již za jednu korunu (a následně 23 měsíčních splátek po 850 Kč), základní cena je 19 999 Kč.

HTC One M9.

LG G Flex 2, smartphone se zahnutým displejem, je k dispozici za 17 251 korun.

Další prémiovou novinkou je Samsung Galaxy S6 a Samsung Galaxy S6 edge, jejichž předprodej bude v e-shopu operátora zahájen 14. dubna, prodej ve značkových prodejnách začne o tři dny později. Prvních 300 kousků S6 ve verzi 32 GB (bílá/černá) mohou zákazníci získat se slevou 3 989 korun při prodloužení smlouvy, tedy za 16 001 Kč. Základní cena je 19 999 Kč.

Samsung Galaxy S6.
Diskuze ke článku
venca
Pobavilo mě, jak u HTC One M9 ukazujete fanouškovské rendery :D Kéž by takhle vypadal ve skutečnosti...
kubik
Dobře zaplacena reklama T-mobilem, Samsungem,Lg a HTC. Ani jedna zmínka o WP.
KXF
To by ještě muselo to LTE někde taky fungovat krom centra velkých měst...
mato
A kde sú tie operačné systémy z nadpisu ?? :)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze