Palm Pre 2 oficiálně: rychlejší, ostřejší a s webOS 2.0

HP konečně oficiálně oznámili svůj Palm Pre 2, o jehož datu vydání se doposud pouze jen šuškalo. Teď je však potvrzeno, že vyjde již tento pátek a bude pracovat na webOS 2.0. Pojďte se podívat, co všechno dovede.

O operačním systému webOS 2.0 jsme psali již dříve, tudíž jej příliš zmiňovat nebudeme. Co se nicméně samotných hardwarových změn týče, není toho příliš, ale rozhodně to stačí, abyste začali přemýšlet o přestupu z nižších verzí (Pre či Pre Plus). Plastový displej je totiž konečně pryč, byl totiž nahrazen odolným sklíčkem, jeho rozměry nicméně zůstávají stejné, což vyvrací tvrzení mnohých zvěstí – dočkáme se zase pouhých 3,1 palců v HVGA (320 × 480 px).

Zatímco se vestavěná RAM a základní paměť (512 MB RAM a 16 GB dále nerozšiřitelné paměti) řadí mezi nezměněné atributy mobilu, nový procesor se oproti svému předchůdci opravdu zrychlil, nyní totiž pracuje při 1 GHz.

Pomineme-li další vnitřnosti, důležitým faktem je rovněž integrace 5 Mpx fotoaparátu, jenž však bohužel nepodporuje automatické zaostřování. Můžeme se ale těšit na LED blesk, geotagging, zvýšenou hloubku pole a záznam videa. Novinkou je rovněž zaoblení bývalých ostrých rohů, což dodalo mašince na přitažlivosti. Zajímavou se zdá být i kombinace vysouvací fyzické QWERTY klávesnice a dotykového displeje.

Důležitých inovací samozřejmě doznal i sám operační systém, jenž tentokrát nabídne skutečný multitasking a několik originálních funkcí, které by měly uživateli zpříjemnit používání prostředí. Jako třešničku na dortu můžete považovat podporu Adobe Flash Player 10.1 v internetovém prohlížeči, což je jistě dobrý tah.

Palm Pre 2 bude jednoduše tenčí a rychlejší Pre, zkrátka to, čím měl být Pre Plus. Alespoň tedy z toho, co víme, na to rozhodně předpoklady má. Ve Francii vyjde tento pátek pod křídly Verizonu, přičemž cena a vydavatel u nás zůstává záhadou. Jestliže se chcete dozvědět o telefonu ještě víc, následujte odkaz na oficiální portál, nebo si přečtěte technické parametry níže.

Technické parametry

Rozměry 100,7 x 59,6 x 16,9 mm
Hmotnost 145 gramů
Konstrukce vysouvací + dotykový displej
Barevné provedení černé
Sítě GSM 850 / 900 / 1800 / 1900 + HSDPA
Displej kapacitní TFT (16 mil. barev), 3.1 palců v rozlišení 320x480px br> vysouvací QWERTY fyzická klávesnice
Procesor 1GHz
Paměť 16 GB vnitřní
Otevřený operační systém ano / webOS 2.0
Organizační funkce Kontakty, kalendář, úkoly, poznámky, diktafon, kalkulačka, hodiny
Multimédia Hudební přehrávač (podpora formátů MP3/WAV/eAAC+), přehrávač videa (MP4/H.264/H.263), Adobe Flash Player 10.1
Fotoaparát 5 Mpx (2592х1944px) s nahráváním videa
GPS navigace vestavěný GPS přijímač, A-GPS
Datové funkce USB 2.0 (microUSB konektor), Bluetooth 2.1
GPRS/EDGE, 3G, HSDPA, Wi-Fi 802.11 b/g
Baterie a výdrž Li-Ion br> Délka hovoru: 5 hodin 30 minut, pohotovostní režim: až 350 hodin
Cena a dostupnost ?

Zdroje: phonearena.com, gsmarena.com, engadget.com, unwiredview.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze