Chytré hodinky od LG možná poběží na systému WebOS

Operační systém WebOS, který po neúspěchu v chytrých telefonech a tabletech odprodalo HP jihokorejskému LG se zřejmě vrací do mobilních zařízení. LG ho v současnosti používá ve svých chytrých televizích, ale zdá se, že nabídne i chytré hodinky, které na něm poběží.

Na vývojářském webu LG byla krátce zveřejněna upoutávka na vývojářský kit pro WebOS SmartWatch. Screenshot, který se podařilo pořídit, než byla upoutávka stažena, zachycuje ptáčka Bean Bird se stylizovanými klasickými analogovými hodinkami na zádech. Bean Bird je přitom symbol, který provádí uživatele počátečním nastavením na LG WebOS TV.

LG už je přitom v segmentu chytrých hodinek aktivní a nabízí hned dva modely, které běží na Androidu Wear. Jedná se jednak o model G Watch, který byl dokonce představený zároveň s platformou Android Wear. Druhý model G Watch R, který jako druhý přináší kulatý displej, pak byl představen na konci srpna.

Použití WebOS by nicméně dávalo smysl. Konkurenční jihokorejský výrobce Samsung používá ve svých chytrých hodinkách Gear upravený operační systém Tizen OS. Android Wear ještě není natolik vyspělý a pro výrobce je výhodné mít v záloze další alternativu. Není však v tuto chvíli jasné, jak daleko jsou v současnosti úvahy LG o nasazení WebOS a kdy nebo zda vůbec takové chytré hodinky představí.

Zdroje: theverge.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze