Palm Pre: 8GB, Wi-Fi, GPS, QWERTY, WebOS

Palm představuje Pre, model, který nese nový operační systém WebOS, 8GB vnitřní paměti, Wi-Fi, 3,2 Mpx fotoaparát, 3,1" displej o rozlišení 320 x 480 px a kompatibilitu se sítěmi 3G EVDO Rev A. Později i v sítích GSM/UMTS.

TIP: Technické údaje naleznete v tabulce na konci článku.

Palm se rozhodl vstoupit na trh s naprosto novým operačním systémem, který neskrývá vysoké ambice. Telefon Palm Pre se chlubí rozměry 99,5 x 100,5 x 16,9 mm, hmotností 135 gramů a plnohodnotnou výsuvnou QWERTY klávesnicí. Černý vzhled působí dostatečně vznešeně. Prozatím se model Pre bude prodávat výhradně americkým operátorem Sprint, pro jehož sítě EVDO Rev A je vyroben. Do budoucna se můžeme těšit i verze pro sítě GSM/UMTS, se kterými bychom se s ním rádi setkali i u nás. O operačním systému Palm WebOS můžeme zatím spekulovat, jak příjemný bude na ovládání.


Oficiální fotografie - Palm Pre

Rozměrný dotykový displej s úhlopříčkou 3,1" nabídne nadstandardní rozlišení 320 x 480 px a podporu 262 tisíc barev. Vnitřní paměť 8GB zaslouží pochvalu, méně už pak fakt, že slot na paměťové karty modelu schází. Výrobce si mnoho údajů o telefonu prozatím nechal pro sebe, proto můžeme jen spekulovat nad RSS čtečkou, emailovým klientem (kterého potvrzují screeny), atd. Zadní strana telefonu nese 3,2 Mpx fotoaparát, kterému bude pomáhat LED dioda, nejasná je situace ohledně autofocusu. Z datových přenosů jmenujme Wi-Fi.


Oficiální fotografie - Palm Pre

Rozměry 99,5 x 100,5 x 16,9 mm
Hmotnost 135 gramů
Konstrukce výsuvná
Barevné provedení černé
Sítě 3G EVDO Rev A
brzy i GSM/UMTS verze
Vnitřní displej dotykový, typu TFT, rozlišení 320 x 480 px, 262 tisíc barev, úhlopříčka 3,1"
Paměť 8GB vnitřní (chybí slot na paměťové karty)
Otevřený operační systém Palm WebOS
Organizační funkce e-mailový klient, kalendář, úkolovník, poznámky, kalkulačka, časovač, stopky, opakovaný budík, synchronizace s PC, čtečka RSS kanálů
Multimédia nezveřejněno
Fotoaparát 3,2 Mpx (2048 x 1536 px), scény, vyvážené bílé, efekty
nemožnost nahrávání videa (vyřeší novější firmware?)
Datové funkce USB 2.0, Bluetooth 2.1 (profil A2DP)
Wi-Fi
Baterie a výdrž Li-Ion ? mAh
Doba hovoru: až ? hod, pohotovostní režim: až ? hodin
Cena a dostupnost ? Kč
1. čtvrtletí 2009
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze