HP to nevzdává - potvrzuje vývoj smartphonu

1

Více jak před rokem se společnost HP rozhodla skoncovat s operačním systémem webOS i prodejem smartphonů jako takových, podle posledních informací však výrobce nehodlá jen tak ustupovat. Ředitelka společnosti odhalila, že HP připravuje nový smartphone, více detailů prozatím známo není.

„Pracujeme na tom. Od chytrých telefonů jsme měli menší odbočku, tentokrát ale chceme udělat vše správně. Mojí mantrou pro tým je kvalita, nikoliv rychlost, se kterou se k výsledku dostaneme,“ nechala se slyšet Meg Whitman, ředitelka HP. „Musíme zůstat u smartphonů, protože v mnoha zemích světa je to první zařízení, které dostanete do rukou. Jsou státy, kde lidé nevlastní tablety ani počítače, vše dělají na smartphonech. Toho musíme využít.“

TIP: Přečtěte si více o rozhodnutí HP.

Více detailů o hardwaru i softwaru zařízení odhaleno nebylo, je však dost možné, že HP vsadí na určité prvky svého webOS. Systém byl od jeho uvolnění do oblasti open-source společností upravován a tak bychom se neměli divit, kdyby byl využit právě zde. Nezbývá, než si počkat na více oficiálních informací a doufat, že si HP dá záležet.

Zdroje: slashgear.com