Otevřeli jsme Sony Tablet P: luxus dvou displejů (video a dojmy)

Pokud jsme o Sony Tablet S hovořili jako netradičním, měli bychom Tablet P nazvat extravagantním. Žádný jiný výrobce si netroufl představit tablet se dvěma displeji, který se navíc v zavřeném stavu tváří jako pouzdro na brýle. Ve skutečnosti jde o mašinu plnou těch nejmodernějších technologií. Jaké jsou naše první dojmy?

Telefon, tablet nebo snad pouzdro na brýle?

Všichni jistě víte, jak vypadá takové klasické pouzdro na brýle. Ano, tak přesně tak vypadá Sony Tablet P v zavřeném stavu. Slovy bych ho asi lépe nepopsal a proto pokud vám přirovnání k poudru od brýlí nestačí, podívejte se na fotky či přiložené video. Stejně jako ono pouzdro lze i tento tablet rozevřít a tím s ním začít pracovat. Po otevření možná na chvíli oněmníte úžasem. Nespatříte totiž displej a klávesnici, ale displeje dva. Ke všemu spolu oba displeje spolupracují. Pokud tedy máte například ikonku viditelnou na spodním displeji, snadno ji přetáhnete na horní. Stejně tak jakékoli seznamy rolují přes oba displeje jakoby mezi nimi žádný předěl ani nebyl.

Po rozevření můžeme pouzdro vyloučit

Dva jsou více než jeden

Neméně úžasné jsou i parametry displejů. Oba nabízejí úhlopříčku 5,5 palce i shodné rozlišené 1024 x 480 pixelů. U displeje ještě chvíli zůstanu, neboť díky rozevírací konstrukci nabízí široké možnosti využití. Na mysli mám především zpříjemnění práce. Jistě si vzpomenete, jak krásně se píše na telefonech s plnohodnotnou klávesnicí a displejem, který je naklopen směrem k vám. Skoro totéž nabídne i Sony Tablet P. Při psaní textů tak máte v horním displeji zobrazenou vaši zprávu a v dolním velkou QWERTY klávesnici. Dotykový displej sice nenahradí klasická tlačítka, nicméně i tak je psaní velmi pohodlné.

Dva displeje v plné kráse

Pracovní nástroj a herní konzole

Další využití rozevírací konstrukce souvisí s certifikací PlayStation. Stejně jako na Tabletu S nebo Xperii Play, můžete i zde hrát tituly z PS1. V předváděném vzorku byl opět nainstalován Crash Bandicoot, na kterém jsme mohli vidět ovládání. Hru sledujete na horním displeji a všechny ovládací prvky jsou zobrazeny na spodním displeji.

IFA: Sony Tablet P – první pohled

Jistě se také ptáte, jak kvalitní je tablet po stránce zpracování. Rozevírání probíhá snadno a horní díl si zastavíte v jakékoli poloze. Dodám, že klidně můžete z tabletu udělat „placku“ - tedy rozevřít jej do úhlu 180°. Hlavním použitým materiálem je plast. Zatím nemůžeme s jistotou říci, jak moc je kvalitní. Logicky by u luxusního zařízení měl být, ale prezentované produkty již byly na některých místech nepěkně poškrábány. To ale mohlo být způsobeno nešetrným zacházením. Vždyť daný kus mělo v ruce tisíce lidí.

TIP! Sony Tablet S: první dojmy z elegantního tabletu

Na displeji se píše velmi pohodlně

Hardwarová výbava je totožná s modelem Tablet S. Opět tedy dvoujádrový procesor nVidia Tegra 2, který doplňuje 1GB paměti RAM. Operační systém Android byl ve verzi 3.1 Honeycomb. Pokud si však Tablet P koupíte, měli byste jej dostat již s verzí 3.2. I tomuto nezvyklému tabletu nechybí 5 megapixelový fotoaparát s autofocsuem a možností natáčet HD videa. Za zmínku stojí, že v menším těle se musela uskromnit i paměť. Počítejte jen se čtyřmi GB. Na druhou stranu nechybí podpora microSDHC karet.

Tablet P bude nabízen i v černé variantě

V podeji se Sony Tablet P objeví později než model Tablet S. Zřejmě se tak tohoto nekonvenčního tabletu dočkáme až začátkem příštího roku. Předběžná cena pro evropské trhy činí 15 500 Kč za základní model. Sony Tablet P se totiž bude dodávat jak jen s Wi-Fi, tak i s 3G.


Technické parametry Sony Tablet P

Kompletní specifikace
Konstrukce180 × 79 × 28 mm, 372 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejTFT TN, 5,5" (1 024 × 480 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 280 × 720 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra 2, CPU: 2×1 GHz, GPU: ULP GeForce
PaměťRAM: 1 GB, vnitřní paměť: 4 GB, paměťové karty: microSDHC
Datové funkce5G: ?, LTE: ne, Wi-Fi: 802.11b/g/n, Bluetooth: 2.1, NFC: ne
Operační systémAndroid 4.0
Akumulátor3 080 mAh, bezdrátové nabíjení: ?
Dostupnostúnor 2012, 10 000 Kč
Diskuze ke článku
Laco
Zdravim. Obsahuje to i tel. modul? Da sa s nim volat, prijimat hovory a SMS-kovat?
krasna masinka, leen by som jej pridal na vysku par pixelov, aspon na 560pix. A zuzil tu medzeru medzi displejmi.
Raiden_cz
Ten tablet P se mi libi cim dal vic jen ta cena mi nepride primerena vzhledem k vybave. Za tuhle cenu bych v tom tabletu chtel alespon 1,5 ghz procesor. Jak to vypada se sviznosti tabletu?
R.H.
Proč tady pořád nemáte žádný videopohled na Galaxy Tab 7.7?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze