Tablety od Sony se dočkají Ice Cream Sandwich v dubnu

1

S aktualizacemi na nejnovější verzi systému Android se dnes roztrhl pytel. Upgrade pro své tablety potvrdilo i Sony a upřesnilo datum, které nyní poukazuje na konec dubna. Navíc bychom se měli dočkat i nové verze modelu Tablet P pouze s Wi-Fi, která sníží poměrně vysokou původní cenu 3G varianty.

Aktualizace na Ice Cream Sandwich dorazí na oba tablety (tedy Tablet S a Tablet P) v dubnu a měla by přinést kromě očekávaných funkcí této verze systému také několik unikátních dodatků a vlastností, jako jsou například widgety Small Apps, jež půjdou aktivovat přes další běžící aplikace jako nové malé okno (jako to umí například tablet od Samsungu) či aplikace Recopla, která transformuje váš tablet na dálkový ovladač. To tedy v případě, že vlastníte jeden z Blu-ray přehrávačů společnosti Sony.

TIP: Sony Tablet P právě testujeme. Přečtěte si naše první dojmy

Tablet S, Tablet P a nové barevné kryty pro druhý tablet.

Pro uživatele, kteří moc nebrouzdají prostřednictvím sítí 3G, bude nově od 21. dubna k dispozici nová verze modelu Tablet P, a to pouze s Wi-Fi. Cena by se měla snížit na přibližně 11 400 Kč bez daně a Sony dá nově zákazníkům možnost zakoupit barevné kryty tabletu, které lze uživatelsky vyměnit. K dispozici bude pět rozličných krytů, každý za cenu 60 dolarů, tedy v přepočtu cca 1 140 Kč.

Zdroje: theverge.com