Oppo představí selfie kamerku umístěnou přímo pod displejem, má to však háček

aktualizováno
Oppo představí selfie kamerku umístěnou přímo pod displejem, má to však háček
Fotografie: Oppo
  • Oppu se již zřejmě podařilo dostat čelní fotoaparát pod displej
  • Funkční prototyp by měl spatřit světlo světa 26. června

Aktualizováno 25. 6. 2019

Čínská společnost Oppo, která stojí za nedávno představeným smartphonem Oppo Reno 10x Zoom se „žraločí“ kamerkou, má již zítra na události MWC Shanghai představit zajímavou technologickou novinku v podobě čelní kamerky integrované přímo pod displej.

Předtím, než se začnete radovat, by vás však mohlo zajímat prohlášení viceprezidenta společnosti, Briana Shena. Ten oznámil, že očekávání uživatelů ohledně kvality pořízených snímků takto umístěnou selfie kamerkou by raději neměla být příliš vysoká, neboť je tato technologie stále ve vývoji.

Prohlášení přišlo jako reakce na příspěvek uživatele na čínské sociální síti weibo.com, jenž vyjádřil obavy nad kvalitou takto pořízených fotografií. Podle viceprezidenta mohou fotografie vypadat, jako by povrch displeje nebyl zcela čistý, což vznáší otázku, zda se první generace těchto čelních kamerek vůbec dostane mezi běžné uživatele. Čelní kamerka ukrytá pod displejem (nikoli jen pod sklem displeje), na které pracuje i jihokorejský Samsung, by se však zároveň mohla stát dalším úspěchem společnosti Oppo, která již v minulosti zaujala originálním výsuvným mechanismem u modelu Oppo Find X.

Původní informace z 24. 6. 2019

Touha po co největších displejích zcela likviduje prvky na čelní straně telefonů. Nejprve to samozřejmě odskákala tlačítka, následně rámečky, reproduktory, fotoaparáty a senzory. Jenže například fotoaparát musí být, alespoň ještě dnes, zcela vidět při své práci. Někteří výrobci tak vše řeší výřezem, jiní průstřelem, ti nejodvážnější pak různými výsuvnými či otočnými mechanismy. Ostatně ani Oppo nebylo výjimkou, což naznačuje úvod zveřejněného videa, které si můžete pustit níže.


Nejnovějším evolučním prvkem má být umístění čelního fotoaparátu pod displej. Běžně tak není vůbec vidět, při aktivaci se jen zvýrazní, abyste věděli, kam při fotografování koukat. Prozatím nemá jít o konečný produkt, ale funkční prototyp. I to je však příslib do budoucna. K odhalení má dojít 26. června v rámci veletrhu MWC Shanghai 2019.

Diskuze ke článku
Dan
Čína bude opět první. Aha ona to není amerika. To jsou ale zloději.
Qwerty
To sa bude krasne prelepovat predna kamera. Nic s kamerou pod displejom si nikdy nekupim.
jak
Myslím, že největší revoluce by byla, kdyby konečně někdo tu zbytečnou kameru úplně zrušil a získal tím spoustu místa navíc..

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze