Patent Samsungu naznačuje, že i selfie kamera se v budoucnu ukryje za sklo displeje

Patent Samsungu naznačuje, že i selfie kamera se v budoucnu ukryje za sklo displeje
  • Čtečka otisků prstů je již úspěšně implementována za sklo displeje
  • Problém však spočívá v selfie kameře a v senzorech nad zobrazovačem
  • Nový patent Samsungu naznačuje, že v budoucnosti se i tyto prvky podaří za sklo displeje umístit

Samsung toho má v plánu opravdu hodně. Již letos bychom se měli dočkat skládacího smartphonu (tedy ne něčeho, s čím se před pár měsíci vytasilo ZTE a co již 6 let zpět představilo Sony) a v dohledné době bychom se měli připravit i na další inovace.

Konkrétně na ukrytí přední kamery a dalších nezbytných senzorů pod sklo displeje, což by dovolilo roztáhnout zobrazovač po celé ploše přední straně zařízení.

Nová patent Samsungu

Prozatím se výrobci musí uchylovat k méně elegantnějšímu řešení – výřezům displeje. Ten má například Essential Phone či iPhone X.

Skrytí reproduktoru jsme tu už měli, například Xiaomi Mi MIX využívá piezoelektrický reproduktor, kdy je zvuk šířen skrze rámeček, ale podobnou technologii jsme viděli i mnohem dříve. Co se týká senzoru přiblížení, i ten lze umístit pod displej, akorát funguje na jiném principu. Konkrétně jde o ultrazvukový snímač, kterým rovněž Mi MIX disponuje. Problém však spočívá v přední kameře, která se jen tak schovat nedá... Tedy, alespoň prozatím.

Nový patent Samsungu naznačuje, že i kamera se v blízké budoucnosti za displej ukryje. Problém spočívá v tom, že funkční prototyp takového zařízení ještě neexistuje, vývoj by však mohl postupovat podobně jako umístění čtečky pod displej – kde je zájem, tam je i snaha výrobců.

Zdroj: telefoonabonnement.nl, gsmarena.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze