Podívejte se na výsuvný mechanismus Oppo Find X

9
Podívejte se na výsuvný mechanismus Oppo Find X
  • Oppo Find X má fotoaparáty schované ve svých útrobách
  • O jejich vysunutí se stará motůrek a vodící lišty

Honba za co nejmenšími rámečky letos dost možná vrcholí. Nejdále to asi dotáhlo Oppo, které takřka celou čelní stranu využilo displejem a muselo vyřešit, co s fotoaparáty. Rozhodlo se, že je schová dovnitř telefonu. Týká se to čelního i zadních fotoaparátů. Po stisku bočního tlačítka se rozjede mechanismus uvnitř zařízení a vysune fotoaparáty na světlo světa. Nyní došlo k rozebrání telefonu a my se můžeme podívat, jak se výrobci mechanismus povedl.

Oppo Find X

Na obrázku výše můžete vidět ve žlutém ohraničení samotný motůrek. V červeném obdélníčku se nachází vodící lišty, po kterých část s fotoaparáty vyjíždí nahoru. V zeleném ohraničení se nachází kabely spojující jednotlivé fotoaparáty a senzory. Oppo Find X totiž disponuje také pokročilým zabezpečením pro 3D odemykání obličejem. Nejde tedy jen o prostý pohled čelního fotoaparátu na váš obličej, ale o skenování kontur obličeje.

Oppo Find X

Přestože je mechanismus zajímavý, zabral uvnitř telefonu nezanedbatelný prostor, který by výrobci mohl chybět. Jenže lze říci, že s prostorem umí Oppo pracovat velmi dobře. Do těla dokázalo dostat baterii s nadprůměrnou kapacitou 3 730 mAh.

Oppo Find X

Rozměry156,7 × 74,2 × 9,6 mm, 186 g
DisplejSuper AMOLED, 6,4" (2 340 × 1 080 px)
Fotoaparát20 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 845, 4×2,8 GHz + 4×1,8 GHz
PaměťRAM: 8 GB, úložiště: 128 GB / 256 GB, microSDXC
Akumulátor3 730 mAh
Diskuze ke článku
ANO
A ted nekdo prijde s tim, ze tech par milimetru na celni fotak vlastne nicemu nevadi, to bude revoluce, dokonce to pujde udelat vodotesne ..... ne, pockat, nebylo to tu uz? A co treba vyrez? Aha, to uz tu taky bylo ...... takze prijdem s debilnim moturkem, OMG! Jeste treba nekdy pridaji i vyjizdeci klavesnici, to by aspon smysl mit mohlo ....
Nebo nekoho napadne pouzit v tom miste pruhledny OLED displej, cerny kontrast nad fotakem udelaji pomoci LCD uzaverky a bude. Beznym okem patrne nepujde poznat ani rozdil. Svetlost objektivu bude sice mozna nizsi, ale vyresi se vsechny tyhle problemy. A nebo se tam proste necha, jako doposud, kousek cerneho ramecku, kde bude fotak ..... OMG!!!
Maara
Me se to libi a koupil bych si to. Ale pro zdejsi Zemanovce to asi nic nebude,v diskuzich lze najit same hejty.
Gotys
Je to to nejzajímavější, co někdo letos představil. Velice hezké...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze