Oppo Find N oficiálně: 7,1" ohebný LTPO displej, Snapdragon 888 a elegantní design

18
Oppo Find N oficiálně: 7,1" ohebný LTPO displej, Snapdragon 888 a elegantní design
Fotografie: Oppo
  • Vnější obrazovka má uhlopříčku 5,49", vnitřní (ohebná) 7,1"
  • Ve výbavě najdeme Snapdragon 888, 4 500mAh baterii i hlavní 50Mpx fotoaparát od Sony
  • Cena na čínském trhu startuje v přepočtu na 33 tisících Kč

Společnost Oppo dnes představila v rámci každoroční přehlídky inovací Oppo Inno Day svůj první skládací vlajkový smartphone Oppo Find N. První „skládačka“ od Oppa je podle výrobce výsledkem čtyř let výzkumu a vývoje a šesti generací prototypů.

7,1" ohebný displej s poměrem stran 8,4:9

Oppo Find N jako první skládací smartphone tohoto výrobce využívá pro vnitřní displej horizontální režim, díky čemuž mohou uživatelé plynule přecházet mezi 7,1" vnitřním displejem a 5,49" vnějším. Vnitřní panel s poměrem stran 8,4:9 se rozkládá přímo do režimu na šířku, takže lze sledovat videa, hrát hry nebo číst knihy, aniž by bylo nutné zařízení otáčet.

Ohebný pant ze 136 komponent

Ohebný pant Flexion Hinge spojuje 136 komponent s přesností až 0,01 mm. Kapkovitá konstrukce pantů, vyvinutá v Oppo, řeší některé z největších nedostatků skládacích zařízení tím, že rozšiřuje úhel ohybu displeje a poskytuje prostor při sklápění obrazovky, což má za následek minimální záhyb, který je podle TÜV až o 80 % méně patrný ve srovnání s jinými zařízeními. Tato konstrukce také prakticky eliminuje mezeru mezi displeji při skládání, zajišťuje jednolitý vzhled a lépe chrání vnitřní displej před poškrábáním.

Oppo Find N

Režim FlexForm

Pružinová konstrukce uvnitř pokročilého ohebného pantu umožňuje, aby zařízení při rozložení volně stálo v jakémkoli úhlu mezi 50 a 120 stupni. Spolu s řadou softwarových funkcí, které využívají výhod skládacího displeje, poskytuje režim FlexForm uživatelům flexibilitu, díky níž mohou zařízení přizpůsobit široké škále scénářů použití.

Serene Display

Vyvinutý 12vrstvý Serene Display nabízí vysokou ochranu i odolnost. Displej obsahuje 0,03mm vrstvu Flexion UTG (ultra-thin glass – ultratenké sklo) ve srovnání s 0,6mm na sklech běžných smartphonů, což umožňuje snadné ohýbání a zároveň poskytuje silnou odolnost. Obrazovka Serene Display je také velmi spolehlivá, protože ji lze složit více než 200 000krát a přitom si zachovává celkově hladký průběh skládání téměř bez záhybů, jak ověřila organizace TÜV.

Oppo Find N

Vnitřní OLED obrazovka využívá displej typu LTPO s inteligentní technologií dynamické obnovovací frekvence, která na základě sledovaného obsahu přizpůsobuje obnovovací frekvenci v rozmezí 1 až 120 Hz. Vnitřní displej je také vybavený podporou až 1 000Hz vzorkovací frekvence dotyků. Obě obrazovky poskytují 10 240 automaticky řízených úrovní jasu, které zajišťují uživatelský komfort ve všech typech světelně náročných prostředí, s jasem až 1 000 nitů.

Nová gesta pro snadnější používání

Oppo Find N obsahuje nová gesta, která umožňují intuitivnější multitasking s vedle sebe zobrazenými aplikacemi. Při používání kompatibilní aplikace stačí uprostřed zařízení dvěma prsty přejet dolů, a rozdělit tak obrazovku na poloviny, případně gestem čtyřmi prsty změnit okno přes celou obrazovku na plovoucí okno. Oppo Find N podporuje také tradiční gesta na rozdělení obrazovky, jako je dlouhé stisknutí a přetažení kompatibilních ikon, a zároveň umožňuje uložit běžně používané kombinace rozdělení obrazovky pro více aplikací na domovskou obrazovku.

Oppo Find N

Software Oppo Find N je optimalizovaný tak, aby umožňoval plynulé a přirozené přecházení mezi oběma obrazovkami. Při rozložení telefonu se obsah plynule přenese z vnější obrazovky na hlavní vnitřní displej. A po složení zařízení může uživatel přejet prstem nahoru po vnějším displeji a pokračovat v používání stejné funkce na vnější obrazovce.

Fotoaparát

Oppo Find N disponuje trojnásobným fotoaparátem, který zahrnuje hlavní snímač Sony IMX 766 s rozlišením 50 Mpx, ultraširokoúhlý objektiv s rozlišením 16 Mpx a teleobjektiv s rozlišením 13 Mpx. Nechybí ani selfie fotoaparáty na vnitřním i vnějším displeji. Ohebný pant Flexion Hinge umožňuje, aby zařízení sloužilo i jako stativ a umožňuje například snadné časosběrné snímání v rozlišení 4K bez použití rukou.

Zařízení může být rozevřené v libovolném úhlu v rozmezí 50 až 120 stupňů.

Ergonomický design

Oppo Find N bude dodáván ve třech výrazných barvách. Černá varianta kombinuje třpytivé matné sklo a nové techniky laminování, čímž je dosaženo jemného a třpytivého efektu základní vrstvy. Bílá varianta je inspirována bílou keramickou glazurou, s lesklým sklem a rafinovanou strukturou, která odpovídá keramické destičce fotoaparátu a vytváří konzistentní dojem. Fialová varianta připomíná lahvičku luxusního parfému a pomocí několika vrstev fólií vytváří iluzi světla a stínu s průhlednou texturou.

Výkon a cena

Oppo Find N pohání Qualcomm Snapdragon 888, společně s až 12 GB paměti LPDDR5 RAM a 512GB úložištěm UFS 3.1. Integrovaná baterie s kapacitou 4 500 mAh má zajistit solidní výdrž, zatímco 33W nabíjení SUPERVOOC je optimalizované pro nabití na 55 % za 30 minut a na 100 % za 70 minut. Součástí je také 15W bezdrátové nabíjení AIRVOOC (kompatibilní se standardem Qi) a 10W reverzní bezdrátové nabíjení. Oppo Find N má rovněž boční čtečku otisků prstů v tlačítku napájení a také systém dvou reproduktorů + podporu Dolby Atmos.

Zařízení má jít do prodeje již 23. prosince, prozatím však pouze na domácím čínském trhu s cenou startující v přepočtu zhruba na 33 tisících Kč včetně DPH.

Technické parametry Oppo Find N

Kompletní specifikace
Konstrukce132,6 × 140,2 × 8 mm, 275 g, konstrukce: rozevírací, odolnost: ne
DisplejAMOLED, 7,1" (1 920 × 1 792 px)
Fotoaparát50 Mpx, LED dioda, video: 3 840 × 2 160 px, 60 FPS
ChipsetQualcomm Snapdragon 888, CPU: 1×2,84 GHz + 3×2,42 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 660
PaměťRAM: 8 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ano, LTE: ano, Wi-Fi: Wi-Fi 6, Bluetooth: 5.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 11
Akumulátor4 500 mAh, bezdrátové nabíjení: ano
Dostupnost, 33 000 Kč
Diskuze ke článku
Jan Enter
Jan Enter
Proč nevidíme velký obrázek plně rozloženého mobilu? Asi proto, že tam bude brázda po ohybu jako u každého takového mobilu.
Ben Ben
Ben Ben
Naposledy upraveno: 15. 12. 2021 17:20
Ta velikost je zajimava. Jinak ale nic prevratneho se starsim Snapem, bez IP68 a za 33k... u nas urcite jeste podstatne vic. A pokud ne u nas tak bez funkcniho 5G a podobne.
Zatim z tech mensich telefonu vede jednoznacne Flip 3. Ten dava proste nejvetsi smysl. A stoji rozumny prachy. Uz jen vylepsit vydrz...
Milan Votruba
Milan Votruba
To je zase cena do 20000 snad
Pc Wifi
Pc Wifi
"Velká baterie s kapacitou 4 500 mAh"
ale no tak... na takove monstrum je to slaba baterie. 4500mAh ma pomalu kazdej foun od 3500 navrch ( Redmi 9C napr.) , takze slabota. To bude dycky milion kecu jak je integrovano stovky vylepseni uspory energie a jak pristroj zacnes aktivne pouzivat, leti baterka dolu jak kamen do propasti. Pekne dekuji za takovou novinku.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze