Doplnění energie telefonu během ranní kávy? Ano, Oppo chystá 125W nabíjení

Doplnění energie telefonu během ranní kávy? Ano, Oppo chystá 125W nabíjení
Fotografie: Oppo
  • Doposud nejvyšší nabíjecí výkon poskytuje Oppo/Realme, a to 65 W
  • Nová generace rychlého nabíjení dobije telefon možná jen za 10 minut
  • Premiéra technologie má proběhnout 15. července

V současné době se zdá být nereálné, že by běžné chytré telefony při standardní zátěži atakovaly výdrž přesahující tři dny. Praxe navíc bývá zpravidla o dost skromnější a pokud jste náročnější, nabíjíte každý večer, někteří z nás bohužel ještě častěji. Výrobci se více než na zvyšování kapacit baterií soustředí na samotné nabíjení. Dávno neplatí, že telefon zůstává na nabíječce 2 a více hodin, samozřejmě vyjma základních modelů a třeba iPhonu 11, který se s dodávanou nabíječkou dobíjí dlouhé 4 hodiny.

Na opačném pólu je například Realme X50 Pro, které se díky 65W nabíjení dobije za 37 minut. Totožně výkonné nabíjení již v loňském roce demonstrovalo Oppo u FindX2, u kterého výrobce slibuje úplné nabití do půl hodiny.

A právě zmíněné Oppo, mimochodem jeden z pětice největších světových výrobců mobilních telefonů, nyní oznámilo, že se chystá udělat další krok. Na Twitteru zveřejnil video, ve kterém láká na představení 125W nabíjení. Ano, výkon se oproti dosavadním hodnotám takřka zdvojnásobí.


Prozatím Oppo neprozradilo detaily, především ty technologické. Například, jak bude řešeno chlazení či ochrana samotné baterie. Předpokládá se však, že čas dobití baterie o kapacitě 4 000 mAh by se mohl pohybovat kolem 10 minut. V praxi tak bude stačil jen okamžik na nabíječce a telefon bude připraven na celodenní službu. Představení nové generace rychlého nabíjení proběhne již pozítří, tedy 15. července.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze