Huawei Mate RS Porsche Design: ultimátní design a čtečka v displeji

10
Huawei Mate RS Porsche Design: ultimátní design a čtečka v displeji
  • Na dnešní tiskové konferenci Huawei představil jednu novinku, kterou očekával málokdo
  • Mate RS Porsche Design je v podstatě vylepšeným modelem P20 Pro, kdy přidává několik funkcí navíc
  • Cenou příliš nepotěší, základní varianta vyjde na více než 40 tisíc korun

Huawei Mate RS Porsche Design – první dojmy

Huawei dnes představil hned několik novinek, kromě P20, P20 Pro a příslušenství také Mate RS Porsche Design, což je právě vylepšený model P20 Pro. I když z minulosti víme, že příslušnost k řade Porsche Design většinou zvyšovala cenu bez větších důvodů, tentokrát je tomu jinak. Mate RS bude opravdovým vrcholem nabídky Huawei, za který si společnost nechá pořádně zaplatit.

Displej Mate RS je o desetinu palce menší, úhlopříčka činí 6 palců při poměru stran 18:9 a honosí se rozlišením 2 880 × 1 440 pixelů. Potěší i technologie AMOLED, který zde není jen tak – Mate RS se totiž řadí k hrstce smartphonů, u kterých je čtečka otisků prstů umístěná v displeji. Aby toho nebylo málo, Mate RS má ještě čtečku otisků prstů na zadní straně. Vypadá to, že Huawei chce dát uživatelům na výběr.

Zaoblené provedení Mate RS trochu (více) připomíná design Samsungu Galaxy S9+, což však nemusí být na škodu. Stejné je i zakřivení displeje, pokud se vám líbí, ale Samsung nechcete, může být Mate RS zajímavou alternativou.

Většina funkcí Matu RS je shodná s P20 Pro. Těšit se tak můžeme na tři fotoaparáty vzadu (40 + 8 + 20 Mpx) se všemi jeho schopnostmi. Nechybí 5násobný hybridní zoom nebo napříkald nahrávání zpomaleného videa při snímkovací frekvenci 960 FPS. Stále bohužel jen v HD rozlišení. O výkon se stará osmijádrový procesor Kirin 970 a baterie nabídne kapacitu 4 000 mAh. Velkým benefitem je přítomnost bezdrátového nabíjení, kterým P20 a P20 Pro bohužel nedisponují. Samozřejmostí je pak přítomnost USB-C konektoru a nechybí ani stereo reproduktory.

Mate RS dorazí ve dvou barevných variantách – černé a exkluzivní vínové, která bude dostupná prozatím pouze pro Čínu. Existovat bude ve dvou variantách, přičemž ta základní nabídne 6 GB RAM a 256GB interní paměť. Vylepšená verze nabídne dvojnásobek interní paměti.

Novinka bude dostupná i v České republice, a to výhradně skrze prodejny Porsche Design. Základní verze vyjde na 43 tisíc korun, výkonnější dokonce na více než 53 tisíc.

Huawei Mate RS Porsche Design

Rozměry152,9 × 72,5 × 8,5 mm, 183 g
DisplejAMOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:34 hodin
Diskuze ke článku
peripsen
tenhle je ze všech dnes představených telefonů asi nejhezčí, ale ta cena to je jako co jen naprostý blázen by dal za telefon 43 000 :D
Todi
Píšete 2 varianty 256 a 512GB a u tabulky hned pod těmito údaji pak 128.
Petr
Je v celku zvlastni jak vlastne auta porsche podporujou jen apple carplay ale android auto ne... a co si pamatuju tak chce porsche pro zakazniky to nejlepsi... takze vlastne tenhle produkt moc nezapada...
Carda
Ta cena je šílená dalo se to ale čekat hlavně aspoň dali na výběr ohledně čtečky tohle si myslím že by se vyplatilo víc než vyrobit několik modelů platí to pro všechny výrobce a nutit aby se používala ta na zádech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze