Máme v redakci luxusní Huawei Mate RS Porsche Design

Máme v redakci luxusní Huawei Mate RS Porsche Design
  • Telefon nabídne prémiové zpracování i unikátní funkce, třeba v podobě dvou čteček otisků
  • Chlubí se také povedeným displejem a trojicí čoček fotoaparátu na zadní straně
  • Model začínáme testovat a dnes pro vás máme první pohled

Je nutno přiznat, že telefon Huawei Mate RS Porsche Design byl představen již na jaře tohoto roku. Jedná se však o natolik unikátní a těžko dostupný kousek, že se nám do redakce dostal až nyní. Začínáme ho proto testovat, nejdříve vám však přinášíme tento rychlý první pohled.

Huawei Mate RS Porsche Design – první pohled

Musím začít u toho nejzajímavějšího. A tím paradoxně nebude sám unikátní design, ale způsob odemykání. Telefon totiž nabízí hned dvě čtečky otisků prstů. Jednu naleznete tradičně na zadní straně, druhá se ukrývá v displeji. Díky tomu telefon nabídne pohodlné odemykání za téměř jakýchkoliv podmínek, ať už leží na stole displejem dolů, nebo je upoután v držáku na čelním skle auta.

Sám displej je 6palcový AMOLED s poměrem stran 18:9 a rozlišením 2 880 × 1 440 pixelů. Dobré jsou jak barvy, tak pozorovací úhly a v tomto ohledu nejde telefonu asi příliš vytknout. Po hranách je však displej zahnutý po vzoru Samsungů. Rovněž u něj nenajdete výřez v displeji, což musím jedině pochválit. Rámečky však nejsou nijak velké a telefon se stále dobře drží.

Zpracování je zcela příkladné. Přední i zadní strana je skleněná a rám kovový. Konstrukce je opravdu pevná a působí jistě. Telefon v ruce neklouže, i když otisky prstů na zadní straně ulpívají opravdu snadno a rychle.

Mate RS Porsche Design vychází z Huawei P20 Pro, což se projevuje především u fotoaparátu. Ten nabídne tři snímače na zadní straně (40 + 8 + 20 Mpx), díky čemuž pořídíte portréty s rozmazaným pozadím (bokeh efekt) a využijete 5násobný hybridní zoom. Z naší recenze Huawei P20 Pro pak zjistíte, že telefon fotí opravdu dobře. Nechybí ani nahrávání zpomaleného videa s 960 snímky za sekundu.

Prémiový je rovněž výkon. Uvnitř naleznete Kirin 970 a 6 GB RAM. Úložiště v základní variantě nabídne hned 256 GB interní paměti. Díky 4 000mAh baterii telefon vydrží hravě celý den a nabijete ho přes USB-C. 3,5mm jack pro sluchátka bohužel chybí. Nechybí však bezdrátové nabíjení.

Telefon se již prodává v buticích Porsche Design, pořídit ho můžete za 38 tisíc korun. My ho pro vás právě začínáme testovat. Jestli máte nějaké dotazy, neváhejte se zeptat v komentářích a my se je v recenzi pokusíme zohlednit.

Technické parametry Huawei Mate RS Porsche Design

Kompletní specifikace
Konstrukce152,9 × 72,5 × 8,5 mm, 183 g, konstrukce: klasická, odolnost: IP67
DisplejAMOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, LED dioda, autofocus, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ChipsetHuawei Kirin 970, CPU: 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 256 GB, paměťové karty: ne
Datové funkce5G: ?, LTE: 1 200 / 150 Mb/s, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 4.2, NFC: ano
Operační systémAndroid 8.1
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ano, doba nabíjení: 1:34 hodin
Dostupnostkvěten 2018, 39 595 Kč
Diskuze ke článku
Andrej
Porsche design a pritom úplná tuctovka. Ale aspoň jeden z mála kúskov bez debilného výrezu v displeji, a teda aj bez nezmyselnej brady. Takto je ten dizajn konzistentný a nerušivý, ale že by niečím zaujal, to nie. V podstate kopírka S8 a jej nástupcov v podobe Note 8, S9 a Note 9.
skacelp
Tak to jste opravdu, redaktoři, rychlí a aktuální. Já s ním telefonuji už čtvrtý měsíc a mohu vám říct, že se těším na OnePlus 6T a Porsche bude za dobrý peníz ke koupi.
Offečka Jablečna
Jojo, superhyperluxuspyčo a pak do toho dají Drojda s miliardou bezpečnostních chyb a nulovou vyhlídkou na aktualizace.
Martin
Já jsem Majitelem huawei Mate 10 pro který mě vyšel za 14800kč cz distribuce z alzy zánovní a můžu říct že jsem maximálně spokojen. Má rovněž 6 palců display kirin 970 a 6 giga ram a 128giga úložiště plus 4000 taky baterku a má taky IP67 a jinak už se chystá aktualizace na android 9.0 pie pro něho a prý má obdržet ještě android 10Q

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze