Známe předběžnou českou cenu a dostupnost Huawei Mate RS Porsche Edition

15
Známe předběžnou českou cenu a dostupnost Huawei Mate RS Porsche Edition
  • Na český trh se žhavá novinka dostane v průběhu května
  • Základní cena za 256GB variantu by se měla dostat pod 39 tisíc korun

Huawei včera na své tiskové konferenci překvapil představením modelu Mate RS Porsche Design. Jde o absolutní vrchol nabídky čínského výrobce, který vyniká vzhledem a také špičkovou výbavou, která vychází z modelu P20 Pro. Navrch však přidává exkluzivity navíc. V prvé řadě tu máme pořádnou porci úložného prostoru o velikosti 256 či 512 GB. Dále se Huawei ukázal jako velmi velkorysý a v Matu RS nabídne dvě čtečky otisků prstů. Jedna je na zadní straně, druhá zabudovaná přímo AMOLED displeje. Mimochodem samotný displej nemá pro mnohé zbytečné „vykousnutí“.

Prémiový model, který bude k sehnání výhradně skrze obchody Porsche Design, bude dostupný i v České republice. Nám se již podařilo zjistit, kdy se případní zájemci mohou těšit. Na českém trhu se má Huawei Mate RS Porsche Design objevit během května a cena za 256GB verzi se s největší pravděpodobností zastaví na 38 990 Kč, což je méně, než se očekávalo. O 512GB verzi v tuto chvíli nemáme žádné informace, a je tudíž možné, že se s ní nakonec na českém trhu nesetkáme.

Huawei Mate RS Porsche Design

Rozměry152,9 × 72,5 × 8,5 mm, 183 g
DisplejAMOLED, 6" (2 880 × 1 440 px)
Fotoaparát40 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorHuawei Kirin 970, 4×2,36 GHz + 4×1,86 GHz
PaměťRAM: 6 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 000 mAh, doba nabíjení: 1:34 hodin
Diskuze ke článku
Luděk
Nechápu co je na tom telefonu lepšího než jinde nebo čím by měl obhájit tu cenu.
Displej je zastaralé koncepce s rámečky – nahoře a dole snad na úrovni Note 8 nebo ještě horší.
Fotoaparát je fajn a určitě bude po právu mezi nejlepšími současnými telefony – body v testu sou jedna věc realita druhá – podívejte se kolik bodu má zastaralá 1020 a porovnejte si dobře vyfocenou fotku z 1020 vs s čímkoliv z dnešních top mobilu.
Čtečka v displeji – ano jediná inovace – iPhone X má zase Face ID které opravdu reálně funguje.
Tělo klasická konstrukce kov a sklo – není to ničím výjimečné Samsung toto nabízí roky.
HW výbava standard mezi top telefony.

Cena o 20-25 tisíc nad konkurenci která nabízí to samé.

Značka – rozhodně v Evropě jedna z nejhorších.

Podpora….? Oh pardon o té se nemluví.... :D
Petr
Nabízí například čtečku v displeji, zároveň i vzadu, nebo rozpoznání tváře, už tohle nemá žádný telefon pohromadě. Dále má jeden z nejlepších fotoaparátů co v telefonu jsou, největší čip ze všech současných mobilů, paměť 256GB, příslušenství.... To vše pod záštitou Porshe Design. Mimochodem podpora je u Huawei příkladná a optimalizace na špici. Tohle jednoduše není telefon který je pro každého, majitel Porshe by ti to vysvětlil nejlépe, ten ho totiž bude mít v kapse. Masovka je takovový iphone x, který stojí 35k, což je snad nejlepší příklad telefonu, který absolutně neodpovídá svoji ceně. To je tento Huawei ještě slabý odvar.
Blue Sun
Blue Sun
Těch pár drobností v designu a výbavě navíc udělají tak tři, čtyři tisíce v ceně. A zbytek za to důležité "porsche design"...
No nic, sněte dál, číňánci.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze