Ohebný telefon, čtyřnásobný fotoaparát i 5G sítě. Co chystá Huawei na rok 2019?

1
Ohebný telefon, čtyřnásobný fotoaparát i 5G sítě. Co chystá Huawei na rok 2019?
  • Podle zástupce společnosti se Huawei v budoucnu více zaměří na inovace u telefonů vyšší třídy
  • V plánu je desetinásobný bezztrátový zoom, 5G sítě či ohebný displej

To, že bude chtít Huawei navázat na úspěch svých letošních smartphonů i v příštím roce nikoho nepřekvapí. Více informací o tom, co přesně chce čínská společnost uživatelům představit v roce 2019, prozradil zástupce společnosti Walter Ji. Inovací se tak dočkáme hlavně u fotoaparátů, které byly jednou z nejsilnějších stránek modelů Huawei Mate 20 Pro i Huawei P20 Pro.

Konkrétně by se mělo jednat o nasazení až čtyř fotoaparátů. Huawei si je vědom toho, že prvenství už drží Samsung se svým Galaxy A9, o němž jsme vám přinesli dojmy z italského Milána. Na rozdíl od Samsungu by se však mělo jednat o vlajkovou loď, která tuto kombinaci nabídne. Odlišit od konkurence se rovněž chce použitím 10násobného bezztrátového zoomu, i když zatím není jasné, zda se bude jednat o plně optický zoom, nebo půjde o hybridní řešení.

Walter Ji rovněž promluvil o strategii společnosti a jejím plánu se zaměřit více na high-end market, neboť se podle něj v nižších a středních třídách tolika inovací nedočkáme. Prozradil také, že společnost neuvažuje o nasazení Androidu Go a vlastní upravené prostředí EMUI považuje za vhodnější alternativu. V roce 2019 má být rovněž představen první Huawei smartphone s ohebným displejem a dojde i na podporu 5G sítí. Prvním telefonem, který by mohl čerpat z uvedených inovací, by mohl být Huawei P30...

Diskuze ke článku
Chosé
Rozhodně se nebude jednat o jeden přístroj, který to bude obsahovat vše najednou. Ohebný displej bude podle mého mít nějaká novinka (očekávám postupné rozšíření na celou výrobní řadu) bez předchůdce. 5G by klidně mohli odložit až na Mate 30 a 4 snímače by mohli přijít už v P30 Pro a nebo přesně obráceně. Dokážu si to logicky obhájit v obou případech.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze