Skládací Microsoft Surface Duo se blíží. Prodej bude zahájen v září

7× aktualizováno
Skládací Microsoft Surface Duo se blíží. Prodej bude zahájen v září
Fotografie: Microsoft
  • Surface Duo údajně obdrží loňský Snapdragon 855
  • První se jej dočkají zákazníci v USA, a to v září
  • Nasazena bude zřejmě 256GB interní paměť

Aktualizováno 12. 8. 2020

Microsoft dnes na svém blogu techcommunity.microsoft.com odhalil další podrobnosti o skládacím zařízení Surface Duo. Dočkali jsme se cenných informací ohledně dostupnosti a ceny. První dodávky by k zájemcům v USA měly dorazit již 10. září. Připomeňme, že Surface Duo je skládací mobilní zařízení se dvěma 5,6palcovými displeji a 360° kloubem. Cena by dle Microsoftu měla činit 1 399 dolarů, což je v přepočtu necelých 38 tisíc korun s daní. Předpokládá se, že v počátku by měla být dostupná varianta s 6GB RAM a 256GB úložištěm.

Aktualizováno 10. 8. 2020

Skládací Surface Duo, který bude pravděpodobně představen již 12. srpna, se objevil na nových renderech pocházejících od známého leakstera@evleaks. Na obrázcích si můžete detailně prohlédnout Surface Duo v celé kráse. Čelní stranu zdobí klasické logo Microsoft, uvnitř pak můžeme spatřit displej s poměrně tlustými rámečky a selfie kamerkou v pravém horním rohu.

Aktualizováno 30. 7. 2020

Skládací Surface Duo se podle informací Zaca Bowdena představí za méně než jeden měsíc. K prvním zákazníkům se údajně Duo podívá již v průběhu posledního týdne příštího měsíce.


Aktualizováno 24. 7. 2020

Očekávaný Microsoft Surface Duo prošel, jak upozorňuje windowscentral.com, certifikací amerického úřadu FCC. Tato skutečnost nasvědčuje tomu, že bychom se již brzy mohli dočkat zahájení prodeje.

Aktualizováno 15. 6. 2020

Podle informací Zaca Bowdena by chtěl Microsoft představit Surface Duo ještě před odhalením druhé generace Galaxy Foldu, ke které by mělo dojít pátého srpna. Oficiální představení Surface Duo by tak mohlo připadnout již na příští měsíc.

Aktualizováno 27. 5. 2020

Chystaný Surface Duo, který by měl dorazit později během letošního roku, má podle informací windowslatest.com nabídnout rovněž podporu chytrého pera Surface Pen. Uživatelům bude k dispozici hned několik gest, která jim ušetří čas. Zajištěna má být také extrémně nízká latence a schopnost rozpoznat přes čtyři tisíce úrovní přítlaku. Kromě práce v MS Office se tak Surface Pen stane ideálním nástrojem pro úpravu fotografií, tvorbu poznámek nebo třeba prohlížení internetu.

Aktualizováno 19. 5. 2020

Poslední informace o smartphonu Surface Duo naznačují, že se opravdu dočkáme „pouze“ loňského Snapdragonu 855, kterému má dělat společnost 6 GB RAM. Ve výbavě dále najdeme hlavní snímač s netradičním rozlišením 11 megapixelů či baterii o kapacitě 3 460 mAh. Dvojice 5,6" palcových AMOLED displejů má mít shodné rozlišení 1 800 × 1 250 pixelů a poměr stran 4:3. Zamrzí rovněž údajná absence NFC či bezdrátového nabíjení.

Původní informace z 2. 3. 2020

V říjnu minulého roku Microsoft představil zbrusu nová zařízení s názvem Surface Neo a Surface Duo. Zatímco Surface Neo představuje hybrid mezi laptopem a tabletem, druhá novinka by se dala označit za ohebný telefon. Surface Duo se však vymyká dnešním zvyklostem, neboť nesází na ohebnou obrazovku, nýbrž dvojici displejů, které dokáží v případě potřeby fungovat jako jeden a běží na operačním systému Android.

Obě dvě zařízení byla prezentována v rané fázi vývoje a na trh se měla dostat ke konci roku 2020. Microsoft si však evidentně nelenil a novinky by mohl podle informací windowscentral.com přinést o několik měsíců dříve, konkrétně již v průběhu léta 2020.

Po hardwarové stránce má být údajně Surface Duo již dokončen a tým Microsoftu nyní pracuje na finálních úpravách Androidu pro prostředí s dvojicí displejů. Očekávat můžeme zaměření spíše na technologické nadšence a business uživatele kvůli zvýšené produktivitě.

Uvnitř zařízení má být loňský Snapdragon 855, nikoliv nejnovější Snapdragon 865. Společnost mu bude dělat 6 GB operační paměti a 64GB úložiště. Varianty s větším úložištěm se mají přidat později. Pokud se informace ukážou jako pravdivé, budou si muset zájemci nechat zajít chuť na 5G konektivitu. Fotoaparát Surfacu Duo má být podle Microsoftu „špičkový“. Zda se bude moci porovnávat s naprostou špičkou na trhu, však teprve zjistíme.

Diskuze ke článku
Khan
To vypada jak z roku 2015...
Hakus von Tyros
Hakus von Tyros
"Ohebné" technologií fandím.
Ale ... .
Prozatím zůstanu u klasické" placky".
Přečetl jsem si mnoho recenzí a z nich mi vyplynulo, že "skládačka" je více než choulostivá, ne pro každého.
Proto z SGS1O+ přesedlám opět na "placku". SGS20+.
Na Samsungu jezdím již od modelu SGS2.
Zcela v pohodě.
G
Nechcem brať fanúšikom ilúzie, ale ak to nebude stáť do 500, čo pochybujem, tak to bude neskutočný prepadák.
Pavel Kapoun
Obávám se, že i kdyby to mělo vodotrysk, stejně je to blbost naprosto k ničemu. I kdyby to stálo 10 tis, nevím místo čeho bych si to pořídil, ale místo telefonu zcela jistě ne. Nehledě k tomu, že tento nesmysl bude stát 35 tis.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze