Surface Pro 10 a Surface Laptop 6 jsou moderní počítače pro firmy

1
Surface Pro 10 a Surface Laptop 6 jsou moderní počítače pro firmy
Fotografie: Ondřej Pohl, mobilenet.cz
  • Microsoft představuje pojetí svých počítačů pro firemní nasazení
  • I zde je patrný nástup umělé inteligence
  • Vedle toho takové stroje splňují celou řadu specifik

Microsoft se svými zařízeními Surface Pro 10 pro firmy a Surface Laptop 6 pro firmy ukazuje, jak v jeho podání vypadají moderní počítače určené pro firmy, státní správu a případně školy nebo větší organizace. I když na první pohled vypadají jako pro běžné zařízení koncové zákazníky, drobné odchylky vycházejí vstříc specifickým potřebám: v oblasti výkonu a výdrže baterie až po více portů, lepší zabezpečení a vlastní odolné antireflexní displeje.

I sem proniká všudypřítomná umělá inteligence. Konkrétně se jedná se o první počítače Surface optimalizované pro umělou inteligenci, přičemž do jejich klávesnic byla přidána nová klávesa Copilot, která urychluje přístup k AI ve Windows. Paradoxně je to poněkud předčasná inovace, protože Copilot v systému Windows u nás ještě není dostupný, ale klávesu můžete využít v dalších softwarových nástrojích.

Edice počítačů pro firmy má celou řadu specifik, od nejrůznějších certifikací, zabezpečení až po přístupnost nebo udržitelnost.

Tyto nové počítače jsou poháněny nejnovějšími procesory Intel Core Ultra. Microsoft úzce spolupracoval s Intelem, aby zajistil co nejlepší a nejspolehlivější výkon spolu s atraktivními zážitky s umělou inteligencí pro Surface a ekosystém Windows. Surface je od roku 2019 také lídrem v oblasti integrace neuronových procesorových jednotek (NPU), které umožňují zážitky s umělou inteligencí na PC, a přínosy těchto propojených snah jsou zřejmé.

Surface Pro 10 pro firmy je určen pro týmy, které potřebují zařízení bez kompromisů. Jedná se o dosud nejvýkonnější Surface Pro poháněný procesory Intel Core Ultra a poprvé přináší 5G na platformě Intel. Nabízí novou úroveň produktivity a všestrannosti – ať už je používán jako výkonný tablet pro pracovníky v první linii v terénu, všestranný notebook v konferenční místnosti nebo kdekoli mezi tím.

Surface Pro 10 pro firmy
Surface Pro 10 pro firmy

Surface Laptop 6 pro firmy je notebook stvořený pro podnikání. Je poháněn nejnovějšími procesory Intel Core Ultra řady H a navržen s vylepšenou tepelnou kapacitou, aby poskytoval nadstandardní výkon. Díky tomu může být váš tým maximálně produktivní s co nejmenšími prostoji při zpracování obrovských datových sad v aplikaci Excel, vytváření marketingových prostředků v aplikaci Adobe Photoshop nebo vytváření důležitých aplikací v aplikaci Visual Studio.

Surface Laptop 6 pro firmy
Surface Laptop 6 pro firmy