Oficiální Facebook Messenger pro Windows Phone už za pár týdnů

13

Facebook vládne světu, lepší integraci do mobilního světa si zajistil dnes už obligátním Messengerem. Ten je dodnes dostupný pouze pro dvě největší mobilní platformy - iOS a Android, uživatelé Windows Phone mají smůlu. Naštěstí se ale vše obrací k lepšímu, oficiální Messenger klient od Facebooku bude pro uživatele WP dostupný během několika týdnů.

Nepřehlédněte:

Messenger není žádnou alternativou ke standardní Facebook aplikaci, slouží pouze k jednomu účelu: přehlednému chatování s přáteli, které na Facebooku máte. Díky ní posíláte zprávy stejně snadno, jako ze standardní aplikace pro SMS/MMS zprávy, lepší jsou také notifikace na příchozí zprávy, než jak je tomu u standardní Facebook aplikace. Tohoto „nadstandardu“ si zatím mohli dopřávat uživatelé operačních systému iOS a Android. Windows Phone má Facebook Chat integrovaný, nefunguje však například pro skupinové konverzace nebo při režimu spořičte baterie a jeho funkcionalita tak není vždy stoprocentní. Brzy, tedy v následujících několika týdnech, přibude dedikovaný Facebook Messenger i Windows Phone, na MWC to potvrdili to zástupci společnosti Microsoft.

Facebook Messenger pro Windows Phone

Joe Belfiore, viceprezident pro Windows a Windows Phone v Barceloně dále oznámil, že platforma Windows Phone se více zaměří také na podniková řešení (šifrované e-maily, šifrované WiFi a nabídne i podrobnější správu firemních certifikátů)

Zdroje: wpcentral.com, techcrunch.com, theverge.com

Diskuze ke článku
Ort
Jestli tahle bleskovka je všechno, čím jste "vyřídili" tiskovku Microsoftu, tak je to dost informační ubožárna.
Lukes
Přesně proto bych nechtěl windows phone. :D ale těch důvodů je více...
komar006
Clanek psal totalni tydyt. Je naprosto zavadejici a uz headline dela z WP neco, co si v chatovani nemuze ani cichnout ke konkurenci. A je to prave presne naopak. Tlak iOS a Androidu na FB zapricinil to, ze FB prijde o to, z ceho byla konkurence v riti, ato integrace v people hubu. Klidne mohla s novou aktualizaci prijit vylepseni pro hronadny chat atd. ale hold to je politika a byznys.........
lada
To je fajn.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze