Facebook Messenger je nově i pro Windows Phone 8. Jaký je?

48

Aplikace Facebook Messenger, která slouží pro rychlé zasílání zpráv mezi kontakty na Facebooku, je od dnešního dne ke stažení také pro systém Windows Phone 8, který se přidává k Androidu a iOS, pro které je aplikace přístupná už delší dobu. My jsme novou aplikaci vyzkoušeli a v článku se můžete podívat na naše dojmy i screenshoty.

Již dříve jsme vás informovali, že Facebook chystá dedikovanou aplikaci Facebook Messenger i pro Windows Phone. Ta byla doposud přístupná pro Android a iOS, uživatelům Windows Phone ale tak moc nechyběla, protože Facebook chat je přímo vestavěn do systému. V jeho případě však není doručování zpráv vždy spolehlivé, zejména při horším připojení se občas zprávy nestáhnou, dostupný není ani chat s více osobami. Řešením pro tyto případy byla klasická aplikace Facebooku, ve které se zobrazují kompletní Facebook komunikace, aplikace však není příliš rychlá.

Schizofrenii je, zdá se, nyní konec, protože Facebook nyní vydal oficiální Facebook Chat pro Windows Phone 8. Aplikace je rychlá, svižná, a to ve všech režimech. Také přepnutí se do aplikace je takřka okamžité a oproti pomalé Facebook aplikaci je to výrazný pokrok. K dispozici jsou všechny funkce známé z dalších platforem mimo volání. Vidíte, kdo je právě on-line, kontakty se řadí nejdříve podle oblíbených a následně podle abecedy, dostupné je ale také fulltextové vyhledávání nebo vyhledávání podle písmen. Při psaní máte k dispozici sdílení polohy, možnost zahájit skupinovou konverzaci nebo vypnout upozorňování na nové zprávy v daném chatu po nastavenou dobu.

Nechybí ani oblíbené samolepky a přímo v aplikaci si můžete skrze obchod stahovat zdarma jejich nové sady. Kontaktu můžete odeslat i fotografii, bohužel ale vždy pouze jednu v jedné zprávě. Aplikace podporuje všechny tři velikosti dlaždic, ta největší ukazuje i text a odesílatele poslední zprávy, menší pouze počet nových zpráv. K dispozici jsou samozřejmě push notifikace, které při našem zkoušení fungovaly rychle a korektně. V aplikaci se neobjevuje vůbec diskutabilní koncept chat heads, které by se do designu Windows Phone ani příliš nehodily. Dá se tedy říci, že Windows Phone má nyní konečně plnohodnotný Facebook chat se stejnou úrovní uživatelského komfortu, jako na jiných platformách.

Aplikaci Facebook Messenger můžete stáhnout skrze odkazy níže.

Stáhnout Facebook Messenger

Google Play (zdarma) App Store (zdarma) Microsoft Store

Diskuze ke článku
Tomáš
Nechápu, k čemu takhle appka je... Vždyť to máme všichni v systému, takže messenger je úplně zbytečnej. Za tu domu co mam Lumii 920 jsem nezaznamenal, že by mi někdy nepřišla nějaká zpráva... Podle mě úplně zybtečný appka a nechápu lidi, co po ní tak strašně volali. Zbytečnost.
jeníček
paráda
daidlaos
Aplikace je super, jen mne vůbec nechodí push notifikace, což trochu postrádá smysl online chatu, když to pokaždé musím kontrolovat. Možná je problém někde v mém telefonu. Lumia 920 s black aktualizací. Napadá někoho řešení? :)
nigi
Super appka! Konečně fb messenger, který umí zobrazit, že byla zpráva přečtena a také zároveň posílat fotky. Nálepky jsou jako příjemný bonus :-)

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze