Odhalení Samsungu Galaxy S10 i Redmi Note 7 a další zprávy týdne

mNews
Odhalení Samsungu Galaxy S10 i Redmi Note 7 a další zprávy týdne
  • Samsung si přichystal pozvánku na odhalení nové vlajkové lodi, dočkáme se 20. února
  • Redmi Note 7 míří do střední třídy, ale nabídne 48megapixelový snímač
  • mNews přináší výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne

Minulý týden byl ve znamení CESu, tím jsme se ale zabývali v jiných videích. A tak se dnes podíváme na to, co se za uplynulý týden stalo mimo veletrh v Las Vegas. Vítejte u mNews.

Odhalení Samsungu Galaxy S10 nebo Redmi Note 7 – mNews

Samsung Galaxy S10 se představí 20. února

Samsung rozeslal pozvánky na představení nové vlajkové lodi Galaxy S10. Světu ji ukáže 20. února, tedy pět dní před veletrhem MWC v Barceloně. Připomeňme si, že nové modely by měly mít rychlou čtečku otisků přímo v displeji a podporovat 5G sítě. Poslední úniky také naznačují obří baterii s kapacitou 5 000 mAh. Zda to bude pravda, se dozvíme již brzy. Zároveň lze doufat, že se konečně dozvíme něco také o připravovaném skládacím telefonu Galaxy F.

Redmi Note 7 hraje všemi barvami

Z řady dostupných telefonů Redmi od Xiaomi se stala samostatná značka a Redmi Note 7 je jejím prvním telefonem. Jednak dobře vypadá, ať už díky kapkovitému výřezu nebo barevným zádům, ale potěší i nadšené fotografy. Největším tahákem telefonu bude 48megapixelový senzor od Sony. 3 GB RAM a Snapdragon 660 však znamenají průměr ve střední třídě. Cena ale také začíná na 4 tisících korunách.

Nokia 6.2 s mega-displejem bez rámečků

Důvěryhodné spekulace naznačují, že připravovaná Nokia 6.2 by se měla značně lišit od předchozích smartphonů výrobce a nabídnout obří displej s minimálními rámečky a kruhovým výřezem. Výbavou sedne do střední třídy. K představení snad dojde na přelomu ledna a února.

Samsung One UI myslí na protáhlé displeje

Samsung si přichystal zajímavou novinku v oblasti operačního systému. Jeho nadstavba prošla redesignem a nově se zaměřuje na ovladatelnost jednou rukou a použitelnost na protáhlých displejích. Většina ovládacích prvků se tak stěhuje na spodní hranu a třeba i položky v menu mají začínat vprostřed obrazu, abyste na ně pohodlně dosáhli. Uvidíme, jak Samsung zvládne ovládání gesty, ale minimálně z nového rozložení prvků mám vyloženě radost.

CES sotva skončil a já už se těším na MWC v Barceloně. Tím tedy uzavřeme výběr toho nejzajímavějšího z uplynulého týdne. Všechny novinky ze světa telefonů a technologií najdete na mobilenet.cz.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze