Ambiciózní Redmi Note 7 od nové podznačky Xiaomi dorazilo ve velkém stylu

9
Ambiciózní Redmi Note 7 od nové podznačky Xiaomi dorazilo ve velkém stylu
  • Baterie s kapacitou 4 000 mAh podporuje Qualcomm Quick Charge 4
  • Vrcholná verze nabídne 64GB úložiště a 4 GB RAM
  • 48megapixelový senzor disponuje real-time HDR a pixely o velikosti 1,6 μm

Před chvílí představené Redmi Note 7 je úplně prvním smartphonem pod značkou Redmi, která se tímto definitivně oddělila od Xiaomi obdobně, jako tomu v minulosti bylo u značky Poco. Představení se ujal sám zakladatel společnosti Xiaomi a nyní i podznačky Redmi, Lei Jun. Telefon se pokusí zaujmout nabitou výbavou, které vévodí fotoaparát s interpolovaným rozlišením 48megapixelový (senzor ISCOCELL GM52 od Samsungu), společně s procesorem Snapdragon 660, obrovským displejem a příznivou cenovkou 999 čínských juanů, tedy necelých 4 tisíc korun včetně daní.

Xiaomi Redmi Note 7

6,3palcový IPS LCD displej podle poslední módy vykrojil kapkovitý „notch“ a o jeho ochranu se stará sklo Gorilla Glass. Rozlišení Full HD+ by mělo být plně dostatečné pro většinu uživatelů a rozhodně se nemusíme obávat hrubého rastru. Osmijádrový procesor Snapdragon 660 sice nepatří mezi ty nejnovější, ale i tak by měl poskytnout dostatečný výkon pro běžné potřeby. Telefon bude, jak je u Xiaomi, vlastně Redmi, tradicí, dodáván v několika paměťových verzích – 3 GB RAM + 32GB úložiště, 4 GB RAM + 64GB úložiště a 6GB RAM + 64GB úložiště s možností rozšíření paměti pomocí slotu pro microSD karty.

Největší tahákem nového Redmi Note 7 je nepochybně senzor fotoaparátu s (interpolovaným) rozlišením 48 megapixelů. Díky technologii snímání přes takzvanou Bayerovu masku dojde k vytvoření výsledného 12megapixelového snímku s velikostí pixelu 1,6 μm a real-time HDR. Sekundární senzor o rozlišení 5 megapixelů poslouží k vytvoření portrétních fotografií a také v sobě obsahuje AI funkce. Selfie kamerka ukrytá v „kapce“ obdržela solidní rozlišení 13 megapixelů.

Baterie s kapacitou 4 000 mAh podporuje Qualcomm Quick Charge 4 skrze USB-C. Standardně dodávaná 5V/2A nabíječka tak bohužel plně nevyužije potenciálu rychlého nabíjení. Alespoň čínští zákazníci však dostanou možnost za pouhých 10 juanů, což je v přímém přepočtu něco málo přes 30 korun, možnost přikoupit adaptér k rychlému nabíjení, který umožní 9V/2A nabíjení. S tímto výkonnějším adaptérem je možné dobít baterii z 0 do plné kapacity za 103 minut.

Xiaomi Redmi Note 7

K dispozici bude telefon ve třech barevných variantách – modré, zlaté a černé. Za necelé čtyři tisíce korun dostanete základní verzi se 3 GB RAM a 32GB úložištěm. Za zhruba osmi set korunový příplatek si můžete zakoupit prostřední verzi se 4 GB RAM a 64GB úložištěm. Vrcholná verze se 6 GB RAM a 64GB úložištěm pak vyjde přibližně na pět a půl tisíce korun. Předobjednávky jsou již v plném proudu, první telefony Redmi Note 7 budou expedovány v polovině tohoto měsíce.

Technické parametry Xiaomi Redmi Note 7 64 GB + 6 GB RAM

Kompletní specifikace
Konstrukce159,2 × 75,2 × 8,1 mm, 186 g, konstrukce: klasická, odolnost: ano
DisplejTFT IPS, 6,3" (1 080 × 2 340 px)
Fotoaparát48 Mpx, LED dioda, autofocus
ChipsetQualcomm Snapdragon 660, CPU: 4×2,2 GHz + 4×1,8 GHz, GPU: Adreno 512
PaměťRAM: 6 GB, vnitřní paměť: 64 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n/ac, Bluetooth: 5.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 9.0
Akumulátor4 000 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 1:40 hodin
Dostupnostleden 2019, 5 500 Kč
Diskuze ke článku
Marduch
super, spolu s Asus Max Pro M2.
Fikus
Tak tohle bude trhák, už se na něj těším. :) Parádní parametry. A z číny nekupuju, hezky ofiko v ČR i se zárukou.
Eedx
Konecne i jina rada od Xiaomi nez Mi dostala USB-C. To jim to trvalo...
luduch
Super telefon ... ale OPĚT A ZASE bez NFC !!! Kdy už to konečně pochopí!? Vždyť je to proboha snad korunová záležitost.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze