Oculus Rift na Macu? Ano, ale prý až Apple vydá výkonný stroj

21

V loňském roce Oculus oznámil, že zastavuje vývoj pro OS X a Linux s cílem zaměřit se především na zařízení s Windows a zkvalitnit podporu společně s obsahem. V rozhovoru pro americký web spoluzakladatel Oculusu, Palmer Lcukey, řekl, že Rift bude mít podporu pro Mac, ale pouze v případě, že Apple uvolní počítač s podporovaným GPU.

Problémem je údajně skutečnost, že Apple neuvolňuje zařízení s dostatečně výkonným GPU. Ani nejlepší z nejlepších zařízení od Applu – Mac Pro s čipem AMD FirePro D700 neodpovídá zadaným specifikacím požadované Oculusem pro Rift.

Oculus Rift Crescent Bay

TIP! Zajímá vás tento systém pro virtuální realitu?

Podpora tedy bude možná až ve chvíli, kdy Apple integruje jeden z požadovaných grafických čipů. Oculus se do budoucna podpoře ale nebrání, a vše tak prý stojí pouze a jenom Applu.

Zdroje: mspoweruser.com, shacknews.com

Diskuze ke článku
Petr
No tak on je Mac Pro dost výkonný - ale na práci a né na hry. Má profesionální grafiku, která je navržená a používá speciální ovladače pro CAD / 3D software - v takových aplikacích mají grafiky FirePro a Quadro cca desetinásobný výkon oproti herním kartám - ale zas ve hrách ten výkon nemají takový.
P8
Tady ani odladění nepomůže ...
Xwert Is
Xwert Is
Tak keď sa to VR rozšíri tak Apple do vtedy bude mat iste dostatočný Mac. Každopádne Mac nikdy nebol herný PC kto chcel hry tak iste nehľadal a nekupoval PC u Apple.
Petr
Mac je stejně zvláštní zařízení, drahé je to jako blázen, výkon je různý, grafika sotva na surfování.... Mnohokrát jsem zvažoval, že bych nějaký mac zkusil, ale nikdy jsem nenašel důvod proč ho pořídit. Pěkné jsou macbooky, i když tady je konkurence s windows taky v mnohém lepší. No asi nejsem správně zapálený abych bez rozmyslu něco podobné koupil a pak přemýšlel co s tím.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze