Prodejní cena Oculus Rift bude vyšší než 8 500 korun

1

Datum uvedení brýlí pro virtuální realitu ve finální podobě pro koncové zákazníky se blíží a jedním z velkých hráčů je Oculus Rift. Velkou neznámou je však stále cena. Vodítko nám nyní poskytl Palmer Luckey.

Oculus Rift

Virtuální realita je je tu s námi již desítky let. Její skutečný návrat se chystá již příští rok a na slibně vypadajících produktech pracuje několik velkých firem. Mezi nimi je i Oculus Rift, který tuto virtuální renezanci nastartoval. A po několik vývojářských (a kvantitativně omezených) verzích se v prvním kvartálu roku 2016 máme konečně dočkat verze pro zákazníky. Velkou neznámou je však cena.

Zakladatel společnosti, Palmer Luckey, nám však dal vodítko v rozhovoru během konference Connect. Cena stále není oficiálně potvrzená, ale bude to více než 350 dolarů (cca 8 500 Kč bez daní). To není tak překvapující, protože podobné vyjádření jsme mohli slyšet od Sony, které také pracuje na vlastní virtuální realitě pro PlayStation. Ani tam nepadla finální cena, ale máme prý očekávat cenu jako za nový herní systém. A vzhledem k tomu, že herní konzole dnes stojí okolo 10 tisíc Kč, tak cena brýlí pro VR bude asi podobná.

Na skutečnou cenovku si teprve budeme muset počkat.

Zdroje: roadtovr.com