O2 rozjede pevný internet na MAX. Má čtyři tarify za stejnou cenu

4
O2 rozjede pevný internet na MAX. Má čtyři tarify za stejnou cenu
Fotografie: O2
  • Cena je stanovena jednotně na 599 Kč měsíčně
  • Rychlost se pohybuje od 20 Mb/s do 250 Mb/s
  • Noví zákazníci mohou získat 50% slevu na první půl rok

Operátor O2 nabízí také pevný internet. A právě v jeho případě nastává menší revoluce. Operátor představil zbrusu nové tarify MAX, přičemž název je zvolen tentokrát opravdu vhodně. Jistým překvapením může být cena, která je u všech čtyřech tarifů stejná a činí 599 Kč. Liší se však maximální rychlost, která se liší dle konkrétní lokality. Vše začíná na 20 Mb/s a jde přes 50 Mb/s, 100 Mb až po 250 Mb/s, což je maximální rychlost na bezdrátové/DSL technologii, kterou O2 nabízí.

O2

V praxi to znamená, že uživatel již nebude muset řešit, jakou rychlost si zaplatí, ale vybere si tu nejvyšší možnou, neboť se rychlost nijak neliší. Jako příklad uveďme, že v současné chvíli mají stávající zákazníci s pevným internetem za 599 Kč rychlost 50 Mb/s. Pokud je v dané lokalitě dostupná vyšší rychlost, budou moci využívat za stejnou cenu vyšší rychlost připojení. Na druhou stranu, zůstane zde jistá pachuť z toho, že férová nabídka vyloženě není. Jen kvůli nedostatečné infrastruktuře totiž bude 599 Kč platit i člověk, který dosáhne jen na dnes velice skromných 20 Mb/s.

O2

„Nároky na internet v uplynulých letech dramaticky narostly. Naučili jsme se pracovat z domu, užívat si zábavu v podobě on-line her i streamovacích služeb, máme chytré domácnosti – to vše s sebou nese i potřebu rychlého, spolehlivého a stabilního internetu. I proto společnost O2 do své sítě a jejího zkvalitňování neustále investuje. Díky tomu jsme jen za posledních několik měsíců zrychlili internet téměř 210 000 zákazníkům a další lokality nás čekají v tomto roce,“ říká Martin Čejka, ředitel fixních služeb v O2.

O2 MAX 250 Mb/s O2 MAX 100 Mb/s O2 MAX 50 Mb/s O2 MAX 20 Mb/s
Cena 599 Kč 599 Kč 599 Kč 599 Kč
Rychlost stahování dat až 250 Mb/s až 100 Mb/s až 50 Mb/s až 20 Mb/s
Rychlost nahrávání dat až 25 Mb/s až 20 Mb/s až 5 Mb/s až 2 Mb/s

Nové tarify O2 nabízí od 5. ledna a novým zákazníkům nabídne slevu celých 50 % na prvních 6 měsíců využívání. Během prvního půl roku tak bude cena za tarif jen 299 Kč měsíčně, poté se dostane na již zmíněných 599 Kč. Stávající zákazníci musí chvíli vydržet, dle O2 proběhne změna v dubnu 2024, přičemž o všem budou stávající zákazníci informování v rámci únorového vyúčtování. Pakliže tak nyní využíváte jakýkoliv tarif a ve vaší lokalitě je dostupná vyšší rychlost, O2 vás na ni případně automaticky převede, nedojde-li k navýšení ceny, kterou doposud platíte.

Zbývá dodat, že ke každému internetovému tarifu náleží i přístup k O2 TV v rámci základního tarifu Modrá. V praxi tak bez příplatku získáte přístup k více než 30 televizním stanicím ve vysoké kvalitě, mezi kterými se nachází minimálně jeden dětský, filmový a dokumentární televizní kanál. V tomto případě však nejde o novinku, přístup k O2 TV Modrá měli internetové tarify i nyní.

tisková zpráva
Diskuze ke článku
Martin Jerabek
Martin Jerabek
Parádní ojeb na zákazníky 😂 od O2 ani vidličku.
Jiří Prokop
Jiří Prokop
A od 6 Ledna je na řadě T-Mobile, od 7 Ledna to samé oznámí Vodafone, nebojte to není kartel :-)
petr lenk
petr lenk
Od téček mám gigovou optiku za 180,- měsíčně
Porydge Covername
Porydge Covername
Takže těm s pomalým připojením se zvedne cena a těm s rychlým se cena sníží. To je jak Robin Hood! Počkat... nedělal to on obráceně?

Před dvěma roky jsem si zřídil v pořadí třetí službu na O2 internet. Předchozí služby vždycky nějak z ničeho nic pojeb*li a já musel přejít na jinou službu a k tomu si vždycky koupit nový drahý modem, protože bez něj nemůžu přejít na novou službu a ani zřídit novou službu. Cena služby a modemu vždycky vyšší a za poslední modem jsem platil hodně (Asi 6-8 tisíc) a jeho instalace je poměrně invazivní, takže jsem chtěl jistotu, že se službou nic neudělají (žádné jejich oblíbené FUPy, zvedání cen, rušení služby...). O2 guru při zřizování nejnovější služby slíbili všechno a po roce se zdražilo o 10 % a teď koukám, že je to tu znovu. Rychlost mi nezvýší, ale cenu jo. Je super platit 550 za 50 Mbps (v praxi stahování 5 MB/s). Vítejte v roce 2024. Hlavně, že se chlubí jak mají 5G a přenosovou rychlost milion giga za sekundu. Škoda ale že mi to nepustí rychleji než 50 Mbps. Hádám, že kdybych chtěl 100 Mbps, tak jedině když si koupím nový modem 10 tisíc. Miluju ty jejich hloupé lži. Třeba jak by to a to nefungovalo... U předchozí služby jsem bez problémů roky používal LTE Cube od T-Mobile internetu, což je dle slov O2 guru technicky i teoreticky nemožné (jejich modem byl obří a hnusný, měl slabé WiFi a internet neustále vypadával, hlavně že jsem si ho k tomu internetu musel pořídit za 5-6 tisíc). Kdo máte na výběr, tak O2 nedoporučuju. Sám na výběr nemám.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze