O2 představuje aplikaci O2TV Go: televize do vašeho mobilu

3

O2 zanedlouho nabídne aplikaci pro všechny televizní a filmové fanoušky. Můžete jí využít jako televizní program, videotéku a za určitých okolností přetvoří váš mobil nebo tablet na televizní přijímač. Pojďme se tedy podívat na to, co si pro nás O2 vlastně připravilo a jak aplikace vypadá.

O2TV Go je aplikace, která bude od 15. května přístupná pro Android 4.0 a vyšší a zhruba od konce května i pro iOS 7.0 a vyšší. V plánu je i verze pro Windows Phone, zatím však bez bližšího určení data vydání.

Aplikace je přístupná všem uživatelům, není tedy nutné být zákazníkem O2. Pro spuštění některých funkcí je však nutné být uživatelem O2TV, o čemž si povíme později.

Televizní program

V první řadě funguje aplikace jako televizní program. Podle zástupců operátora se má jednat o ten nejlepší, jaký je u nás k dispozici. O tom, zda je skutečně lepší než ten váš stávající, si můžete už brzy udělat obrázek sami.

O2TV Go: Hlavní menu a dvě podoby televizního programu.

Za nás můžeme říci, že je v této oblasti aplikace velmi propracovaná. Nabízí přes 180 kanálů, které si můžete různě seskupovat a určovat jejich pořadí. Pokud máte telefon v režimu na výšku, zobrazuje právě hrané pořady, v režimu na šířku pak časové osy jednotlivých kanálů pod sebou. Samozřejmostí jsou i snadné odskoky na vybraný datum i čas a také možnost nastavení upozornění na vybraný pořad.

Televizní vysílání

I když je televizní program dobře zpracovaný, ani zdaleka to není nijak revoluční počin. K tomu se dostanete až v případě, že jste uživatelem digitální televize O2TV. Tu znají nejčastěji zákazníci, pro které je O2 poskytovatelem pevného připojení.

Televizní program se pak rázem stane obrovským archivem pro přístup k televizním programům – ať už právě vysílaným, anebo uvedeným v posledních 30 hodinách. Ze začátku není nabídka tak bohatá jako u O2TV a budete se muset spokojit s nějakými dvaceti kanály. Jedná se o průřez toho nejsledovanějšího v České republice plus vybrané zahraniční kanály, většinou zpravodajské. Konkrétně se jedná o ČT1, ČT2, Nova, Prima, ČT24, ČT Sport, ČT :D, Nova Cinema, Fanda, Smíchov, Prima Cool, Prima Love, Óčko, TA3, CNN, BBC, Fashion TV, SlovakSport, TV2, Nickleodeon a FilmBox.

O2TV Go: Nabídka právě vysílaných pořadů a jejich sledování. Číslo v rohu obrazovky je pro účely testovací verze.

Taková služba se určitě hodí a výrazným způsobem rozšiřuje schopnosti mobilu nebo tabletu. Zákazníci mohou mít k jednomu O2 TV účtu registrována až čtyři zařízení, kromě už zmiňovaných mobilních zařízení to budou i PC a notebooky, kde bude možno vysílání sledovat prostřednictvím stránky www.o2tv.cz. Krom toho ještě mobil poslouží jako jakési „dálkové ovládání“ domácího přístroje, se kterým tak bude možno provést Zpětné zhlédnutí anebo Vzdálené nahrávání.

O2TV Go: Mezi další funkce patří upozorňování nebo nastavení nahrávání.

Videotéka

Třetí funkcionalitou aplikace je Videotéka, která funguje jako stará dobrá videopůjčovna. V nabídce najdete okolo tisícovky filmů všech žánrů, obvykle ty, které už byly uvedeny na DVD, některé i o něco dříve.

O2TV Go: Videotéka s nabídkou aktuálních snímků.

Cena za půjčení je zhruba padesát korun, které si můžete nechat připsat na měsíční vyúčtování anebo zaplatit pomocí SMS. Pak se vám na následujících 48 hodin odemkne možnost sledování snímku. Aplikace si i pamatuje, kde jste skončili, takže není problém sledovat na cestách na etapy.

Videotéka je přístupná všem bez nutnosti mít tarif u O2 nebo O2TV.

Jak to celé funguje

Dostali jsme možnost vyzkoušet si testovací aplikaci O2TV Go, ze které jsou i všechny pořízené screenshoty. Funkcionalita se od finální verze nijak neliší, a tak si můžeme udělat i malé zhodnocení.

Televizní program je, jak už bylo řečeno, celkem povedený, ale nepřináší nic zásadního kvůli čemu byste museli opouštět stávající aplikaci. Pokud vám ale nevyhovuje nebo něco podobného teprve hledáte, pak tady určitě nešlápnete vedle.

Samotné televizní vysílání je velice povedené. Vše běhalo svižně, bez výraznějších prodlev, a to i na 3G sítích. Při této příležitosti je také vhodné zmínit datovou náročnost, která je v největší kvalitě určené pro streamování skrze Wi-Fi asi 1 GB za hodinu. Verze pro 3G sítě spotřebuje zhruba polovinu. Hodnoty se v případě pomalého připojení mohou ještě snižovat a stejně tak se mění i kvalita obrazu. Při použití mobilních sítí se však využití dat započítává do vašeho FUP.

O2TV Go

Osobně proto vidím větší potenciál této služby v domácím prostředím. Služba slibuje „ukončit boje o televizní ovladač v českých domácnostech“ a má solidní potenciál tak skutečně učinit.

V případě Videotéky se s podobnými nabídkami v poslední době roztrhnul pytel, tato ale zaujme svým odladěním pro mobilní zařízení a jednoduchými platbami.

Celkově je O2TV Go velice povedená nabídka, zvláště pak pro fandy nejrůznějších televizních pořadů. Pokud jste až dosud váhali s pořízením O2TV, tohle by mohl být dobrý impuls proč tak učinit. Služba se navíc do budoucna bude rozšiřovat a není vyloučené, že by mohla být dostupná pro všechny bez nutnosti být uživatelem O2TV.

Diskuze ke článku
lojza
doporucuji proverit pocita li se v siti O2 datovy prenos v ramci sledovani tv do FUP limitu, jeden rika ne, jiny jo, web O2 rika ne...coz je velka odvaha pri male kapacite mobilni site...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze