Uživatelé iOS provolají a prodatují více než ti s Androidem

13

Se zajímavou statistikou dnes přišel náš nejstarší operátor O2. Porovnal vlastní zákazníky využívající Android s uživateli iOS. Zatímco iPhony má minimum zákazníků, dokáží tito uživatelé produktů Applu více provolat a rovněž prodatovat.

O2

Uživatelé telefonů s Androidem mají v zákaznické bázi O2 výrazně navrch. Zatímco iPhone má jen 5 % zákazníků, chytrý telefon s Androidem vlastní 42 % těch, kteří využívají mobilní služby od O2. Jde však o jediný případ, ve kterém systém Android ve srovnání vydané operátorem, vítězí.

TIP! Nová PředplaDENka od O2 přinese neomezené volání do všech sítí

Jak vyplývá z provozních statistik operátora, uživatelé iPhonů jsou aktivnější než ti, kdo mají smartphone s Androidem. Průměrný majitel telefonu s iOS odešle měsíčně 161 SMS a provolá 270 minut, zatímco u typického uživatele Androidu je to 135 SMS a 254 minut za měsíc. Zásadní rozdíl je ale ve spotřebě dat. Zatímco zákazník s iPhonem přenese měsíčně v průměru 1,1 GB dat, ten s androidím telefonem jenom 470 MB – tedy méně než polovinu. Datové spojení je pro uživatele iPhonů vůbec mnohem důležitější. Obejde se bez něj jen 5 % zákazníků O2, kteří vlastní iPhone. To uživatelé telefonu s Androidem se bez internetu obejdou v 18 % případů.

O2

Produkty Applu také nejvíce táhnou v našem hlavním městě. Celá čtvrtina uživatelů iPhonů se nachází v Praze. Pokud se opět podíváme na uživatele Androidu, mají pražané jen 13 % těch, které jsou v síti O2 v provozu. Jinak je ovšem rozložení těchto smartphonů po krajích docela rovnoměrné. Demokratičnost Androidu pak ukazuje věkové rozložení majitelů těchto smartphonů. Systém od Googlu je v kapsách všech věkových skupin zastoupen mnohem rovnoměrněji než iOS, který má ve zhruba 55 % případů u sebe člověk mladší třiceti let. U Androidu najdeme u těch do třiceti asi 39 % všech těchto smartphonů.

O2

Zdroj: Tisková zpráva O2

Diskuze ke článku
anton
dalsia ukazka toho ze majitelia apple produktov nie su ziadne socki. naopak android si kupuju ludia ktori nemaju na apple telefon, to jedno promile co si kupi telefon za 500+ eur su nerdi ktori si potrebuju svoj komplex z maleho vtaka kompenzovat poctom jadier a rozlisenim displeja. apple je ako mercedes alebo ferrari, android je maximalne tak vytunovana oktavia na zraze gycovych tunerov.
Roman
Se omluvam ja teda do diskuze nepisu ale anton me opravdu pobavil.Jednou zjisti ze mit mobilni telefon neni zadny zazrak
Nightmare
Anton si mimo uplne...za top android vlajkovu lod das pomaly viac a ty napises ze nemame na nakusnute jablko?
Viktor
Paráda, opět vyhráváme.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze