O2 pokrývá sítí LTE už 90 % populace České republiky

19

Náš nejstarší operátor O2 pokračuje v rozšiřování pokrytí sítěmi LTE a aktuálně se pochlubil pokrytím 90 % populace České republiky. Stále však na mapě svítí nemalá bílá místa. Ruku v ruce stoupá i datový provoz v sítích čtvrté generace.

O2

O2 v průběhu prvního pololetí roku 2016 pokračovalo v rozšiřování pokrytí mobilním internetem 4G LTE. Ten nyní může využívat už 90 % české populace. LTE síť operátora O2 je dostupná v 5 500 českých obcích a také na všech dálnicích. Do konce roku plánuje O2 pokrytí rychlým internetem rozšířit na 99 % populace a soustředit se i na zahušťování sítě , aby byl signál lépe dostupný i uvnitř budov. Dočkat by se tak mohli i uživatelé v místech, kde pokrytí zcela chybí. Při pohledu na mapu mají tak například smůlu obyvatelé obou severočeských výběžků a příhraničních oblastí severozápadních Čech.

TIP! O2 vylepší tarif FREE Evropa, změní také dokupování dalších dat

O2
Mapa pokrytí sítěmi LTE u O2 (červenec 2016)

Kromě rozšiřování a zahušťování pokrytí investuje O2 také do dalšího rozvoje vysokorychlostní datové sítě. V červnu vydražil operátor v aukci spektra čtyři strategicky důležité bloky v pásmech 1800 a 2600 MHz. Ke své současné kapacitě tak O2 získalo ty nejlepší možné podmínky pro budoucí rozvoj mobilního internetu 4G LTE. Vedle toho chce O2 prostřednictvím získaných bloků výrazně postoupit i v přípravě na sítě příští generace 5G a také posílit přenosové kapacity. Celkové náklady na získané kmitočty dosáhly téměř 1,5 miliardy korun.

Technologii 4G LTE podporuje už více než pětina telefonů v síti O2. S rostoucím pokrytím a počtem LTE telefonů v síti roste také celkový objem přenesených dat v síti O2. „Nárůst je nejvíce patrný právě ve 4G síti,“ popisuje Václav Hanousek, ředitel sítí v O2.

O2

Kromě 5 500 českých obcí mohou zákazníci O2 využívat rychlý internet 4G LTE ve 43 státech – mimo jiné v řadě oblíbených letních destinací jako je Španělsko, Itálie, Řecko, Portugalsko, Francie, Chorvatsko, Slovinsko, Turecko nebo USA.

Zdroj: Tisková zpráva O2

Diskuze ke článku
kdkf
mapa pekna ale na okraji prahy si nezavolam. o2 zase lze jako kdyz tiskne
Var-G
O2 teď hodně přichází o klienty, co jsem na Facebooku četl, tak hodně lidí od nich teď odešlo právě díky datům, ke keterým se postavili tak, jak se postavili a hodně lidí přechod plánuje, ani se nedivím.
Míša
O2 je vůbec fabrika na peníze, pokrytí zde má nejhorší ze všech zloduchů, o službách nemůže být ani řeč. Ty se zde nabízí pouze se zahraniční simkou v roamingu. A jejich ceník odpovídá éře GPRS, tak jako zde všech. Vivat nejen Čtú.
rumik
Za toto zaslouží O2 (společně s T-mobile) pochvalu...je fakt že na mobilu jsem ,,H,, či ,,E,, neviděl kurevsky dlouho....

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze