O2 vylepší tarif FREE Evropa, změní také dokupování dalších dat

8

Operátor O2 od července přikročí k vylepšení svého tarifu FREE Evropa. Nově se neomezené volání a SMSkování bude vztahovat nejen na domácí sítě, ale na všechny sítě států Evropské unie. Zvýší se také datový balíček pro domácí využití. Změna nastane také při obnovování vašeho datového balíčku.

O2

Operátor O2 od července vylepší tarif FREE Evropa. „Tento tarif nově nabídne neomezené volání a SMSkování po celé Evropské unii, a to bez jakýchkoli příplatků. Zákazníci s tímto tarifem tak nemusí řešit roamingové poplatky už letos, bez ohledu na evropskou regulaci. Kromě toho do tarifu přidáme velkou porci dat. Z tarifu FREE Evropa se tak stane nejvýhodnější tarif pro náročné zákazníky na českém trhu,“ popisuje Silvia Cieslarová, ředitelka pro mobilní segment v O2.

Nepřehlédněte: Po vyčerpání vašeho FUP u O2 se internet nezpomalí, ale zcela vypne

Co se tedy mění? Neomezené volání a SMSkování, které se dosud vztahuje jen na domácí sítě v České republice, se nyní nově vztahuje také na roaming v rámci Evropské unie. Další změnou, kterou uživatelé jistě přivítají, je zvýšení datového balíčku pro použití v českých sítí ze současných 3 GB na 5 GB. Výhodu neomezeného volání po EU a 5 GB dat získají noví i stávající zákazníci od července, O2 ji garantuje minimálně na rok, tedy do 30. 6. 2017. Poté operátor neomezený roaming buď prodlouží, nebo přizpůsobí aktuální evropské regulaci, jejíž konkrétní podoba zatím není známa. Co se naopak nemění je 300 volných minut pro volání do zahraničí (zóny 1.-4. + Rusko), stejně tak datový balíček 300 MB v rámci EU.

O2 FREE Evropa nová nabídka od 1. července 2016 stávající nabídka
měsíční paušál 1 199 Kč 1 199 Kč
volání a SMS v rámci ČR neomezeně neomezeně
základní objem dat v ČR 5 GB 3 GB
obnova dat 5 GB za 499 Kč 3 GB za 199 Kč
obnova dat v ochranné lhůtě (7 dní před koncem zúčtovacího období) 1 GB za 99 Kč nelze
volání a SMS v EU roamingu neomezeně 300 SMS, 300 min. příchozích a 300 min. odchozích v EU
mezinárodní hovory (zóna 1-4 + Rusko) 300 minut 300 minut
data v EU 300 MB 300 MB

Obnovování datového balíčku

O2 zároveň změní možnosti obnovování datových balíčku. Nedávno jsme vás informovali o tom, že O2 již nebude poskytovat zpomalený internet zdarma, po vyčerpání vašeho balíčku. Uživatel bude buď zcela odpojen, nebo si bude muset dokoupit nový balíček. Nově bude zavedena tzv. ochranná lhůta 1 týdne před koncem vašeho zúčtovacího období. Pokud tedy vyčerpáte veškerá data a bude zbývat 7 a méně dní do obnovy balíčku, získáte možnost obnovit si jen část balíčku. Vše bohužel platí jen pro datové balíčky 3 GB a více. U nich dostanete možnost si přikoupit pouze 1 GB dat za 99 Kč. Možnost obnovit si i v posledních dnech balíček celý však samozřejmě chybět nebude.

Zdroj: Tisková zpráva O2

Diskuze ke článku
Martin
Nevíte jestli do toho bude spadat i Norsko?
Standa
Žádnou Extra výhodu tam teda za ty prachy nevidím. Mám Red LTE Premium a ten je teda za 1449,- Kč (E schop) rozhodně lepší volbou. 100MB/den = 3 GB na měsíc venku. Doma je 10 GB dat. Volání do zahraničí mám 1000 minut. Neomezený volání a SMS po celé EU + EHP. Pro někoho kdo je venku každý celý pracovní týden je to rozhodně lepší.
Míša
Nevím, jestli se jedná o chybu, ale při obnově limitu je vyšší cena, než doposud, asi proto, že se zastaví data uplně? Pěkné vydírání. Na první pohled zlepšení stávajícího, zhoršení dokupovaného limitu vidím, jako pokrok nula. A se změnama k horšímu celkově u této příšery(firmy)
Martin Dabergotz
Nabídka tak pro cca 0,01% zákazníků O2 ??? A proč néééé. Ostatní to zaplatí.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze