Nvidia představí čip Tegra 3 +: vyšší výkon, ale opět bez LTE

1

Americká společnost nVidia letos představí další z řady svých oblíbených čipových sad řady Tegra. Nejnovější Tegra 3+ bude evolucí aktuální generace a nabídne o něco vyšší výkon. Slabinou ovšem bude absence podpory sítí čtvrté generace LTE.

Tip: přečtěte si také článek - nVidia Tegra 3: brutální výkon pro telefony a tablety

Aktuálně nejvybavenějším chipsetem pro mobily, tablety a další zařízení na platformě ARM, který nVidia může výrobcům těchto zařízení nabídnout, je Tegra 3. Ta v sobě integruje výkonný 4 + 1 jádrový procesor, a také kvalitní grafický čip schopný velice náročných operací jako jsou třeba HD videa a pokročilé 3D hry. Tuto čipovou sadu používá čím dál tím více přístrojů. Za všechny jmenujme aktuálně nejvýkonnější smartphone na trhu -HTC One X.

Tegra series roadmap

Roadmapa čipových sad od nVidie

Čtěte také - Jaké hry umí čtyřjádrová nVidia Tegra 3? Podívejte se! (video)

Během tohoto roku bychom se ale měli dočkat ještě výkonnějších zařízení. Jeden z vysoce postavených šéfů nVidie Michael Rayfield totiž ve čtvrtek na tiskové konferenci v USA novinářům velice stručně zdělil, že se letos dočkáme uvedení nového chipsetu s označením Tegra 3+. Jeho výkon by měl být oproti aktuální generaci na o něco vyšší úrovni. Bohužel ale v sobě opět nebude integrovat LTE čip, takže výrobci, kteří v USA telefony s podporou těchto ultra rychlých datových přenosů distribuují budou opět muset vsázet na řešení konkurence v podobě Qualcommu či TI. Nvidia se tedy v tomto připravuje o nemalé zisky. LTE chipsetu od nVidie se tedy minimálně v letošním roce zřejmě nedočkáme.

Zdroje: blog.gsmarena.com, technobuffalo.com

Diskuze ke článku
Matteo
Zařízení s Tegrou 3+ mohou (a budou) podporovat LTE díky čipu třetí strany.

pcmag.com píše:
"Other manufacturers will have LTE modems available soon, so Nvidia will bring its quad-core chipset together with those modems, Rayfield said."

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze