NVIDIA stahuje tablety SHIELD, přehřívají se. Majitelům je vymění

22

Společnost NVIDIA dnes vydala naléhavé upozornění pro všechny majitele osmipalcových tabletů SHIELD prodaných od července 2014 do července 2015. Důvodem je riziko přehřátí a následná možnost vznícení baterie.

NVIDIA SHIELD Tablet

Společnost NVIDIA dnes oznámila dobrovolné stažení svých 8palcových tabletů SHIELD, které byly prodávány mezi červencem 2014 a červencem 2015, společnost je bude nahrazovat. NVIDIA zjistila, že se baterie v těchto tabletech může přehřát a hrozí nebezpečí požáru. Toto stažení nemá vliv na žádné jiné produkty NVIDIA.

TIP! Recenze NVIDIA Shield Tablet – Pokud myslíte hraní vážně

NVIDIA SHIELD Tablet

Každý majitel tabletu by ve vlastním zájmu měl navštívit stránky NVIDIE, kde získá informace, jak postupovat a získat nový tablet. V prvé řadě je doporučeno aktualizovat tablet na nejnovější verzi a následně zobrazit informace o tabletu, kde již vyberete položku Status. V řádku Baterie pak bude informace s kódem. Pokud uvidíte B01, není váš tablet zasažen špatnou baterií. Pakliže uvidíte kód Y01, měli byste si tablet nechat vyměnit dle formuláře na výše zmíněné stránce. NVIDIA rovněž žádá zákazníky, aby přestali používat stahovaný tablet, s výjimkou úkonů spojených se stažením a zálohováním dat. Spotřebitelé obdrží po registraci k účasti na stažení náhradní tablet.

Technické parametry NVIDIA SHIELD Tablet

Kompletní specifikace
Konstrukce221 × 126 × 9,2 mm, 390 g, konstrukce: klasická, odolnost: ne
DisplejTFT IPS, 8" (1 920 × 1 200 px)
Fotoaparát5 Mpx (2 592 × 1 944), , autofocus, video: 1 920 × 1 080 px, 30 FPS
ChipsetnVidia Tegra K1, CPU: 4×2,2 GHz, GPU: ano
PaměťRAM: 2 GB, vnitřní paměť: 16 GB / 32 GB, paměťové karty: microSD
Datové funkce5G: ?, LTE: ano, Wi-Fi: 802.11a/b/g/n, Bluetooth: 4.0, NFC: ne
Operační systémAndroid 5.0
Akumulátor6 700 mAh, bezdrátové nabíjení: ne, doba nabíjení: 4:02 hodin
Dostupnostzáří 2014, 7 990 Kč
Diskuze ke článku
Márty
Nevíte, jak se k tomu postaví Alza jako výhradní dovozce? Jak to bude s možnou reklamací a pokud to bude vyřizovat přímo nVidia, tak jak to pak bude se zárukou u Alzy. Díky za odpověď a přeji hezký den.
Ganimoth
Bych se z toho fakt po.. Zkuste hadat co jsem si u alzy pred par tydny koupil...
Dušan
Já ho koupil asi před devíti měsíci u Alzy. No myslím si že Alza bude dělat mrtvýho brouka. Není to jejich problém ,ale výrobce NVIDIA SHIELD. Dnes jsem koukal na Alzu a po tabletu SHIELD ani vidu ani slechu. Tak uvidíme jestli něco Alza podnikne, ale nejspíš se budeme muset ozvat sami a zjistit si informace o záruce v případě výměny tabletu.
Standa
Také patřím mezi vyvolené. Dobře nVidia mi pošle nový tablet, ale jak to bude s jeho zárukou u Alzy, určitě bude mít nové sér. číslo. Napsal jsem Alze, tak jsem zvědav, co oni na to.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze