Nvidia GRID nabídne FullHD rozlišení a 60 snímků za vteřinu

3

Na tiskové konferenci Nvidia představila novinku ve své službě pro hraní streamovaných her GRID. Hráči s dostatečně rychlým internetovým připojením budou moci hrát hry v rozlišení FullHD při 60 snímcích za vteřinu, což ocení obzvláště při hraní na televizi.

Nvidia spustila testovací provoz své služby GRID pro hraní streamovaných her přes internet, která přidává jednu zásadní novinku – hraní v rozlišení FullHD a 60 snímcích za vteřinu. To oceníte hlavně ve chvíli, kdy využíváte Shield jako konzoli připojenou k televizi.

Nvidia Shield

Pokud některé Shield zařízení vlastníte, tak to můžete rovnou vyzkoušet. Budete se ale muset přidat do Shield Hub Beta komunity. Pak se stát testerem a nakonec stáhnout aktualizaci aplikace Nvidia Shield Hub z obchodu Google Play. V tuto chvíli je v aplikaci dostupných přes 35 her, které FullHD podporují. Zbytek by měl být dostupný v následujících měsících.

Nvidia sama pozná, které rozlišení je pro vaše připojení nejlepší. Pro 720p je doporučováno 10 Mb/s. Pokud budete chtít hrát v 1080p a 60 fps, tak budete potřebovat připojení 30 Mb/s. Pokud by pak během hraní došlo k problému a vaše rychlost se snížila, tak hra nespadne, ale sníží se její rozlišení. Vyšší rozlišení by nemělo mít žádný vliv na rychlost odezvy.

Nvidia má také v plánu během května spustit jeden server ve střední Evropě, což by pro nás měla být dobrá zpráva. Latence totiž bude ještě nižší než nyní.

Nvidia GRID
Diskuze ke článku
Petr
GRID je podle mého skromného názoru dnes nanic, nedá se solidně použít na cestách a doma můžu mít konzoli či pc a nemusím řešit nějaký cloud, pomalejší odezvy, výpadky netu a podobné věci. Doufám hlavně že konečně oznámí Shield Portable 2 s tou Tegra X1, to by bylo jiný kafíčko zahrát si na handheldu Crysis 3 i když samozřejmě že grafika bude logicky downgradovaná.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze