Oppo Find 7: další fotografie a informace (3× aktualizováno)

O špičkovém modelu čínského výrobce Oppo s označením Find 7 se mluví už od poloviny loňského roku, teď už je ale jisté, že se ho dočkáme již 19. března. A Oppo si přichystalo skutečnou bombu. Přestaví rovnou dva modely, z nichž jeden nabídne displej s rozlišením 1 440 x 2 560 pixelů, druhá verze pak nabídne nižší, konkrétně FullHD rozlišení. Ostatní funkce ale zůstanou i tak špičkové.

Aktualizováno 14. 3. 2014

Znovu o sobě dává vědět chystaný Oppo Find 7. Tentokrát se můžeme pokochat živými fotografiemi na fialovém pozadí. Pokud se jej již nemůžete dočkat, stále platí, že by se měl představit 19. března.

Oppo Find 7

Aktualizováno 10. 3. 2014

Uplynuly pouze dva dny a máme tu pro vás další informace, tentokrát se můžete podívat na finální rendery, které více odhalují design novinky. Oppo Find 7 vypadá opravdu velice luxusně, zajímavě působí spodní zakulacená část, v níž je schovaná průhledná linka. Ta bude v případě příchozích notifikací svítit, respektive problikávat. Potvrzené jsou dvě verze, jedna nabídne 5,5palcový displej s QHD rozlišením, konkrétně tedy 1 440 x 2 560 pixelů. Levnější varianta si bude muset vystačit s FullHD zobrazovačem. Původní informace o 50Mpx fotoaparátu se však nepotvrdily, s největší pravděpodobností bude Oppo Find 7 disponovat „pouze“ 13Mpx fotoaparátem. O výkon se postará čtyřjádrový procesor Snapdragon 800, sekundovat mu budou 2 GB operační paměti RAM. Uživatelská paměť nabídne kapacitu 16 GB. Cena se odhaduje na 350 euro (přibližně 11 600 Kč včetně DPH).

Oppo Find 7

Aktualizováno 8. 3. 2014

Špičkové Oppo Find 7 bude s konečnou platností představeno již 19. března, samo Oppo o tom informovalo na svém oficiálním Twitter kanálu. Ale to není vše, Find 7 totiž nebude samo, Oppo představí rovnou dvě verze, přičemž dražší varianta nabídne QHD rozlišení displeje (konkrétně 2560 x 1440 pixelů) s jemností 538 ppi, cenově dostupnější varianta si bude muset vystačit s FullHD zobrazovačem (1080p). Stále zůstává ve hře i 50 Mpx fotoaparát, v tomto případě by ho s největší pravděpodobností nabídla pouze vyšší z představených verzí. Uvidíme tedy, co si pro nás Oppo nakonec na oficiální premiéru přichystalo.

Oppo Find 7 se představí již 19. března, a to rovnou ve dvou verzích

Původní informace z 3. 3. 2014

Nový snímač s rozlišením 50 Mpx by měl nabídnout maximální rozlišení 8160 × 6120 px. Fotografie v plném rozlišení by pak měla mít 9,7 MB. V plném rozlišení bude fotografovat jen málokterý uživatel. Pravděpodobnější je jeho využití při tzv. bezztrátovém zoomu, kdy se vyřezávají z původního snímku menší nebo tzv. oversampling, při kterém se snímky zmenšují a díky použití většího množství pixelů je výsledný snímek kvalitnější

I další výbava Find 7 by měla bý podle známých informací skutečně ultimátní. Nabídnout by měl 5,5" displej s rozlišením 2 560 x 1 440 pixelů, které vykouzlí jemnost 538 PPI. Co se týče dalšího hardwaru, tak by telefon měl dostat buď čtyřjádrový procesor Snapdragon 800 s taktem 2,3 Ghz, ale podle některých spekulací by mohlo Oppo sáhnout i po nejnovějším Snapdragonu 805. Ve výbavě nemůže chybět ani LTE.

Zdroje: engadget.com, gizchina.com, gsmarena.com, mynokiablog.com, phonearena.com, twitter.com, unwiredview.com, androidcommunity.com

Diskuze ke článku
PaliHornak
PaliHornak
Paráda, uz sa teším, keď si z oslavy vytlacim billboardy...
S55
Jaké jsou fyzické rozměry onoho "bombového" snímače?
kleinak
Jo,jo,něco na tom bude. S mou 808 jsem spokojen,tak uvidím, zda 50Mpx bude lepší.
Pokud to dopadne tak,jak se pokouší Samsung a už po druhé,tak to bude zklamání a to se pokouší udělat,že nacpal telefon do foťáku a pořád nic moc.Nokia nacpala pouze kvalitní čip s optikou do telefonu a s xenonovým bleskem a je to,tak se to má dělat. Uvidíme,jak to Oppo bude veliké. Držím palce.
Standa
Celá ta honba za megapixely mi připadá jako jeden obrovský nesmysl. V mobilu má smysl foťák do 8 Mpx, na ostatní jsou tu zrcadlovky. Fotku nedělá jen čip...

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze