Nový Nothing Phone (1) za méně než 7 tisíc korun? Ano, ale má to háček

Nový Nothing Phone (1) za méně než 7 tisíc korun? Ano, ale má to háček
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, mobilenet.cz
  • Jedná se o nabídku pro beta testery v USA
  • K telefonu rovněž neobdrží žádnou záruku a jedná se o základní 128GB variantu

Inovátorská společnost Nothing, která si udělala jméno výrazným designem svých produktů i (na poměry výrobce elektroniky) a zajímavým marketingem na sociálních sítích, je považována za britskou značku, ačkoliv je jejím zakladatelem čínsko-švédský inovátor Carl Pei, jenž se podílel také na zrodu OnePlus. Známá je tak především v Evropě, méně pak na americkém trhu, kde má rozhodně také ambice, ale v současnosti zde například oficiálně neprodává svůj první smartphone s označením Nothing Phone (1).


Hlavním důvodem k tomuto rozhodnutí jsou chybějící certifikace pro sítě amerických operátorů, u nichž tak nemusí konektivita fungovat tak, jak by si výrobce nebo uživatelé představovali. Jelikož však Nothing do budoucna rozhodně nehodlá americký trh zanedbávat, nabízí tamním zájemcům možnost se zapojit do beta testování a v rámci něj si zakoupit Nothing Phone (1) se základním 128GB úložištěm za velmi příjemných 300 amerických dolarů, což je v přepočtu necelých 7 tisíc korun bez daně (tedy cena, za kterou telefon obdrží zájemci v amerických státech Aljaška, Delaware, Montana, New Hampshire a Oregon, kde na zařízení nebude uvalena prodejní daň, jako je tomu v ostatních státech). Se zohledněním české DPH by pak cena vycházela zhruba na 8 tisíc korun, což je stále velmi zajímavé.

Nothing Phone (1) – videorecenze

Nevýhodou této nabídky je absence jakékoliv záruky či servisu ze strany výrobce a vzhledem ke zmíněným chybějícím certifikacím pásem u různých amerických operátorů také vidina problematického připojení 5G. Na rozdíl od Pixelů, u nichž na našem trhu bez rootu 5G nerozchodíte, se však zájemci o Nothing Phone (1) alespoň u některých operátorů a v některých oblastech 5G konektivity dočkají.

Nothing Phone (1) 256+12 GB

Rozměry159,2 × 75,8 × 8,3 mm, 193,5 g
DisplejOLED, 6,55" (2 400 × 1 080 px)
Fotoaparát50 Mpx, video: 3 840 × 2 160 px, 30 FPS
ProcesorQualcomm Snapdragon 778G+,
PaměťRAM: 12 GB, úložiště: 256 GBne
Akumulátor4 500 mAh
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze