Nový Apple MacBook Pro zřejmě nabídne čtečku otisků prstů

4

Pokud přemýšlíte nad nákupem nového MacBooku Pro, určitě se vyplatí počkat. Během podzimu by totiž Apple měl představit inovované MacBooky Pro, které místo funkčních kláves nabídnou OLED displej a mimo to i čtečku otisků prstů, jež bude ukrytá pod vypínacím tlačítkem.

Apple plánuje na podzim nové modely do řady MacBook Pro. Stávající jsou již delší dobu bez větších inovací, pokud tedy opomeneme neustálé navyšování výkonu a nasazení Force Touch. Novinek by mělo být mnoho, nejvýraznějšími se stanou dvě – čtečka otisků prstů a OLED displej, který nahradí funkční klávesy.

Nepřehlédněte:

MacBook

O nasazení OLED panelu se debatuje již několik let, avšak teprve nyní to vypadá, že se jej zákazníci opravdu dočkají. Apple bude moci s panelem nakládat různorodě, informace se budou měnit v závislosti na tom, v jaké aplikaci nebo v jaké části systému se bude uživatel nacházet. I díky tomu by se měla zvýšit rychlost používání a efektivita. Dalším bonusem prý bude čtečka otisků prstů, která se schová pod vypínací tlačítko. Díky ní budou moci uživatelé odemykat svůj MacBook stejně snadno, jako uživatelé iPhonů a iPadů. Připomeňme, že čtečka TouchID se stala součástí iPhonů od modelu 5s.

Mezi další změny bude patřit ztenčení, nasazení nových barevných variant a také čtyř USB-C konektorů s rozhraním Thunderbolt 3. Jeden z konektorů zřejmě bohužel nahradí nabíjecí MagSafe, toho se Apple zbavil už MacBooku z minulého roku.

Zdroje: gsmarena.com, 9to5mac.com

Diskuze ke článku
Dawe
Apple mám rád a mám i pár produktů...ale čtečka otisku prstů teda žádná revoluce není..a konkurence už jí používá mnoho let..:-(
Jan Slabihoudek
Jan Slabihoudek
A co LTE modem? Kdy ho Apple konečně začne do Macbooků dávat?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze