Apple letos představí dvoje nové hodinky, tvrdí analytik

2

V letošním roce se fanoušci mohou těšit nejen na novou generaci iPhonů, ale zřejmě i na nové hodinky. Na místě je dokonce množné číslo, neboť dle nejnovějších informaci by se Apple mohl vytasit hned se dvěma modely.

Apple Watch - watchOS3

Analytik Ming-Chi Kuo ze společnosti KGI zveřejnil informaci, že Apple ještě v letošním roce představí dva nové modely hodinek Watch. Zatímco jedna verze bude pouze mírným upgradem současné generace, druhý model by již měl být přepracován a nabídnout rovněž nové funkce. První nový model by měl být poháněn procesorem od TSMC, který bude postaven na 16nm technologii. Vylepšena by měla být také odolnost proti vodě.

TIP! Recenze Apple Watch – Steve Jobs by se divil

Zásadněji přepracovaný model, říkejme mu například Apple Watch 2, by měl ve své výbavě přinést čip GPS, barometr a jistě vítanou baterii s vyšší kapacitou. Její přesnou kapacitu nicméně v tuto chvíli neznáme. Neočekává se, že by Apple nějak zásadně měnil vzhled u žádné z chystaných verzí. Změna designu je údajně v plánu nejdříve v roce 2018. Vyhlídky na rok 2017 pak údajně věští příchod podpory LTE přímo do hodinek.

watchOS 3 Beta

Zdroje: appleinsider.com, gsmarena.com