Apple aktualizoval 15palcový MacBook Pro Retina o Force Touch

22

Apple představil inovovaný MacBook Pro s Retina displejem v 15palcové variantě. Nejzásadnější novinkou je nasazení technologie Force Touch. Nový model bude opět samozřejmě také výkonnější.

Nový trackpad s technologií Force Touch se již objevil na menších MacBoocích a nyní přichází i na oblíbenou 15palcovou variantu. Force Touch umožňuje snímat různé síly samotného dotyku a v této souvislosti tak nabídne mnoho nových gest při ovládání. Apple již také vydal nezbytné API pro vývojáře, kteří tak mohou aktualizovat své aplikace a využít možnosti Force Touch trackpadu.

Nový model nabízí také až 2,5krát rychlejší flash paměť, přičemž na výběr bude mezi 256 GB, 512 GB a 1 TB prostoru. Vylepšením prošla také grafika, která díky použití nového AMD Radeon R9 M370X poskytuje až o 80 % vyšší výkon ve srovnání s předchozí generací. Uživatele také jistě ocení delší výdrž. Nový 15palcový MacBook Pro Retina poskytne až 9hodinovou výdrž při prohlížení internetu a případně také až 9 hodin přehrávání videa skrze iTunes. Prostředí pak samozřejmě zajišťuje OS X Yosemite.

Nový MackBook Pro Retina je již nyní ve vybraných Apple obchodech k dispozici. V tom českém je základní model s 256GB pamětí a procesorem o taktu 2,2 GHz k dispozici za 61 990 Kč. Lepší model s dvojnásobnou pamětí a procesorem o taktu 2,5 GHz za 76 990 Kč. Pokud však budete chtít opravdu to nejlepší, zvolíte 1TB paměť a procesorem Intel Core i7 s taktem 2,7 GHz, budete si muset připravit částku 99 390 Kč.

Zdroje: store.apple.com

Diskuze ke článku
Jakub
Hodně mobilně zaměřený článek.
Jirka.S
Můžete mi říct kdo na to jako má a koupi si to? Já neříkám že jsem chudý, ale jsem tak průmě. ale koupit si notebook za cenu ojetého auta nebo nově nové motorky, jako vážně...
Petr
Docela hodně. Trochu nevím jaky rozdíl je mezi notebook s win za deset a toto za 70.. i když je win daleko horší tak na práci stačí myslím že to je mnoho trochu luxus v dnešní době.
mato
Odkedy je SSD či HDD označovaný ako pamäť ?? .. Preboha, veď aspoň na kvázi odbornom serveri používajte správne pojmy. Kto sa v tom má potom vyznať. Vďaka.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze