Tajné: Sony Ericssony chystá dvoujádra s 1,4 GHz

7

Sony Ericssonu údajně unikly specifikace dalších dvou zařízení, které se budou pyšnit přídomkem high-end. Chybět nebudou velké úhlopříčky dotykového displeje s HD rozlišením, dvoujádrové procesory nebo fotoaparáty s vysokým rozlišením.

Nová dvojice elitních zařízení dostala kódové označení Nozomi a LT18i Ayame. Sony Ericsson by si tímto mohl vytvořit solidní pozici na špici nejlépe vybavených zařízení.

Sony Ericsson Nozomi: opravdový supertelefon

První elitní zástupce představuje svoji funkční výbavu hned z kraje. Specifikací je zatím poskrovnu. Disponuje například 1 GB operační pamětí RAM, čipset Snapdragon S2 s dvoujádrovým procesorem s taktem 1,4 GHz. Slabinu představuje pouze přítomnost grafického čipu Andreno slabší verze 205. Očekávali bychom Adreno 220. Dotykový displej při úhlopříčce 4,3" nabídne prvotřídní rozlišení HD 1280 x 720 bodů. S novinkou se zákazník dovolá hned ve dvou standardech sítí GSM a W-CDMA. Další vlastnosti hovoří o bezdrátových sítích Wi-Fi b/g/n. Nepříjemnou informací je zatím nepotvrzená zpráva, podle které se novinka bude prodávat pouze na japonském trhu. Novinka pracuje pod operačním systémem Android 2.3.3 Gingerbread.

Sony Ericsson Nozomi
TIP: Nenechte si ujít Tajný Sony Ericsson Xperia duo na další fotografii (aktualizováno)

Sony Ericsson LT18i Ayame

Pro tuto novinku bude japonský trh příliš těsný. Podívat by se tak měla i na globální trhy, včetně evropského regionu. Naneštěstí ale novinka trochu zaostává ve funkční výbavě za prvně představenou novinkou. Dotykový displej pravděpodobné úhlopříčky 4,3 palce nabídne rozlišení 854 x 480 bodů. Dvoujádrový procesor jde po stejné stopě jako u prvního zařízení, jedná se dvoujádrový procesor Snapdragon S2 s frekvencí 1,4 GHz. Grafický akcelerátor představuje Adreno číselné verze 205. Tato novinka byla podrobena testu v benchmark programu NenaMark 1. Dosáhl výsledku 46,8 fps. Tento výsledek není špatný, ale na konkurenční zařízení se dívá pouze zpovzdálí. Například Sony Ericsson Xperia arc dosáhla v testu NenaMark1 výsledku 44,8 fps. Druhá novinka přebírá štafetu po první novince v otázce operačního systému, je jím verze Androidu 2.3.4 Gingerbread.

Sony Ericsson LT18i Ayame a výsledky v programu NenaMark 1

Zdroje: blog.se-nse.net, blog.se-nse.net

Diskuze ke článku
Pepa
Zatim hudba budoucnosti-ale jsem na ne zvedavej :)

PS: uz vam do redakce prisla nova Xperia mini pro?
Pepa
Dekuji za Vasi odpoved-to si piste-ze se tesim. Horky kandidat u me. Jen se chci zeptat-pokud to neni neverejne informace-kdo vam do redakce zapojcil tento kousek? Setos, nebo jiny oficialni distributor? zajimalo by me to jen z toho pohledu, kdy se na ni clovek muze tesit v nabidce napr. u x-store, Alza a spol :).

Pac na Slovaci uz skladem je: http://sonyericssoneshop.sk/sony-ericsson-xperia-mini-pro-black.html

Posledni dotaz-jak se Vam nova Xperka jevi? Myslim, ze kombinace vnitrnosti ''dospelych Xperii'' a mnesiho displeje asi dela svoje-videl jsem nejake testu a mini pro v nem dopadla o dost lepe nez treba arc :).
Pepa
Dobry den, moc dekuji za info od Vas a uz se vazne tesim na komentovany videopohled, obsah baleni a tak :). Jinak ve Vasem baleni je pritomna i ochranna folie na displej?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze