Samsung chystá na podzim příval novinek s Androidem i Badou

Samsung se svým Galaxy S II zdaleka neřekl letos poslední slovo. Naopak připravuje celou řadu novinek a je na co se těšit. Portfolium představených novinek bude skýtat zařízení napříč všemi kategoriemi, přičemž novinky mají převážně nálepku Android. Ovšem čeká nás i nejlépe vybavené zařízení nesoucí Badu.

Italský server mobili.it přinesl zákulisní informace o novinkách, které výrobce Samsung připravuje pro druhou polovinu letošního roku. Samsung se usilovně snaží dostat na místo světové jedničky v počtu prodaných telefonů a sesadit tak z této pozice Nokii. Novinky představené a popsané v dnešním článku možná opět zamíchají kartami. Čekají nás méně vybavená zařízení typu low-end a mid-end až po high-endová zařízení, která překročí vybavenost v současnosti vrcholného zařízení Galaxy S II. Fanoušci větších úhlopříček dotykových displejů budou navíc opravdu ve svém živlu.

Android

Největší množství představených novinek nese operační systém Android. Představené novinky se mohou pochlubit hned třemi verzemi Androidu. Od 2.2 Froya až po 2.4 Ice Cream Sandwich. Tato Android zařízení nabídnou špičkovou konektivitu, ale i obří úhlopříčky dotykových displejů, které budí pochyby o tom, zda se zařízení dá označit jako smartphone nebo spíše tablet. No posudťe sami.

Samsung GT-B5510

První z početné rodiny Androidů bude chtít oslovit méně náročné skupiny uživatelů. Této skupině bude muset vystačit dotykový displej menší úhlopříčky 2,8 palce. Díru do světa neudělá ani s operační verzí Androidu 2.2.2 Froyo. Textová komunikace bude komfortní díky přítomnosti hardwarové QWERTY klávesnice. Výkonnost zařízení bude ležet na bedrech 800 MHz procesoru. Momentky bude možno pořizovat pomocí 3 MPx fotoaparátu. Rychlá data zprostředkují bezdrátové sítě Wi-Fi.

Samsung GT-S5360

Jsem dostupný každému. Laciné heslo, které popisuje funkčnost tohoto zařízení. Výbava bude pouze na základní úrovni, podpořená Androidem 2.3.3 Gingerbread. 3 palcový dotykový displej nabídne horší rastr 240 x 320 bodů. Fotoaparát disponuje rozlišením 2 MPx.

Samsung GT-S5610

Zachrání vše fotoaparát? Tak by mohla znít charakteristika této novinky. Android 2.3.3 bude doplněný o menší dotykový displej s 2,4 palci a rozlišením QVGA 240 x 320 bodů. Interní paměť se uskromnila na hodnotu 150 MB. Rychlé prohlížení webových stránek podpoří sítě 3G s nástavbou HSDPA. Nejvíce pozornosti na sebe poutá 5 MPx fotoaparát. Zmínka o přítomnosti autofocusu však přítomna není.

Samsung GT-I8150

Nyní je na čase zařadit vyšší rychlostní stupeň. Vcházíme do střední třídy. Ruku nám tiskne Android 2.3.3 Gingerbread a dotykový displej povyrostl na solidní úhlopříčku 3,7 palce. Nabídne rozlišení 480 x 800 bodů. Datové technologie ostudu neudělají, nechybí bezdrátové sítě Wi-Fi, 3G s nástavbami HSDPA nebo DLNA. Konektivita dále nabídne Bluetooth 3.0. Interní paměť pojme 4 GB dat a dále může být doplněna o paměťové karty typu MicroSDHC až do velikosti 32 GB. Novince není cizí ani navigování skrze GPS modul. Zadní strana je osazena 5 MPx fotoaparátem s pořizováním videí v 720p rozlišení. Potěší přítomnost výkonného procesoru o frekvenci 1,4 GHz.

Novinka bude podobně velká, jako původní Galaxy S. Vybavené zařízení s podobnou úhlopříčkou displeje nyní Samsungu chybí

Samsung GT-I9210

Řada I9xx napovídá, že se setkáme s produkty, které nabídnou ultimátní výbavu a špičkové funkce. Android 2.3.3 je již standardem. Tato novinka se výrazně neliší od současného Galaxy S II. Úhlopříčka dotykového displeje se ale zvětšila na 4,5 palce s rozlišením 480 x 800 bodů. Datová konektivita počítá se všemi současnými technologiemi od 4G přes 3G až po starší technologie EDGE. 8 MPx fotoaparát je doplněný o dvě přisvětlovací LED diody, výsledné snímky pojme 16 GB interní paměť. Zařízení dostane do vínku baterii s kapacitou 1 750 mAh.

Samsung GT-I9220

Pokud bývá Samsung Galaxy S II kritizován, pak je tomu za rozlišení dotykového displeje. Tato novinka se stejné kritiky obávat nemusí. Její dotykový displej Super AMOLED úhlopříčky 4,3 nabídne velmi jemné rozlišení HD (720 x 1 280 bodů). Z další výbavy zmíníme Android Gingerbread nebo dvoujádrový 1,4 GHz procesor. Zadní strana je osazena 8 MPx fotoaparátem. Zbylá funkční výbava je stejná, jako u výše popisovaného modelu.

Samsung GT-I9250

Tato novinka bude určena pro velké kapsy. Její rozměry totiž budou korespondovat s dotykovým displejem obří úhlopříčky 4,65 palce. Je toto zařízení ještě vůbec smartphone nebo už téměř tablet? Další vlastností je 5 MPx fotoaparát. Zvědaví jsme na nejnovější verzi Androidu 2.4 Ice Cream Sandwich, která by měla být představena v říjnu letošního roku.

Chystaná novinka bude ještě větší, než současný Galaxy S II

Kategorie tablety

Dva představené tablety budou volbou pro ty, kteří nechtějí za tablet utratit příliš mnoho financí. Nabídnou rozumnou výbavu a oproti špičkovému tabletu Galaxy Tab 10.1 také nižší cenu.

Samsung P6200

Samsung pochopitelně chystá nástupce svého prvního tabletu se sedmipalcovým displejem. Stane se jím tablet opět se 7 palcovým dotykovým displejem Super AMOLED o rozlišení 1 024 x 600 bodů. Operační systém bude v režii Androidu Honeycomb a novinka si bude tykat i s rychlými daty HSDPA. Fotografické schopnosti zastane 3 MPx fotoaparát. Na přední straně pak nalezneme videokameru o rozlišení 2 MPx.

Původní Galaxy Tab potřebuje nástupce jako sůl

Samsung P6210

Tento tablet není novým zařízení v pravém slova smyslu. Je spíše variantou tabletu P6200 lišící se pouze v jednom detailu. Předchozí tablet nabídne datovou nástavbu HSDPA. Tento tablet ji postrádá a nabídne pouze bezdrátové sítě Wi-Fi. Ostatní výbava je stejná.

BADA

Novinky nesoucí Badu jsou spíše zklamáním. Méně vybavená novinka ničím nepřekvapí, ale ani neurazí. Druhá novinka, která by měla být nejvybavenějším zástupcem Bady nepřinesla tolik inovací ani novinek, které bychom od nástupce očekávali .

Samsung GT-S5380

Operační systém Bada zůstává tak trošku ve stínu Androidu. Představených novinek je zde o poznání méně. První novinkou levné třídy je tato novinka, nabízející 3,2 palcový dotykový displej, Bluetooth 3.0 nebo 2 MPx fotoaparát. Mozkem telefonu bude nejnovější verze Bada 2.0. Oficiální uvolnění této verze je plánováno na září/říjen.

Samsung GT-S8600

Konečně tu máme nástupce dnes prodávané dvojice Samsungů S8500 a S8520 Wave. Nástupce pouze mírně inovuje stávající zařízení. Beze změny zůstalo rozlišení fotoaparátu 5 MPx a překvapení nepřipraví ani Bluetooth 3.0. Interní paměť se rozrostla o 1 GB na hodnotu 3 GB. Dotykový displej již není typu S-LCD, ale Super AMOLED, jako tomu bylo u prvně jmenovaného zařízení. Úhlopříčka je nyní 4 palce. Operačním systémem bude Bada verze 2.0

Očekáváme i nástupce Samsungu Wave II (na fotografii)

A jsme na konci. Co říkáte této porci představených zařízení? Líbí se vám některá novinka? Myslíte si, že tyto novinky zamíchají kartami a Samsung vytlačí Nokii z prvního místa? Již teď se těšíme na vánoční období. Co do počtu novinek se máme opravdu na co těšit.

Zdroje: pocket-lint.com, gsmarena.com, phonearena.com, androidcentral.com, Titulinis > Mobilieji telefonai ir jų priedai, skaitmeniniai fotoaparatai..." target="_blank">mobili.lt, samfirmware.com

Diskuze ke článku
Kubyk002
Tak ted zbývá otázka jestli koupit SGSII nebo počkat na jednu z těch 3 nadupaných novinek, ale jestli budou představeny v září/říjnu, tak do prodeje se dostanou fakt nejdřív až před Vánocemi. takže do té doby fakt čekat nebudu. Škoda, všechny novinky jsou něčím zajímavé...
Daniel
Já bych šel do SGS II,ty novinky tolik zásadních změn nepřináší,spíš bych počkal jěště rok,to už budou větší rozdíly
michal
Tak počkej, už kvůli tomu displeji, cena bude asi podobná, mám Sgs2 a je to špička, tohle bude špička s lepsim dgppjdjdma
Ip Man
A co to je to lepší dgppjdjdma ?!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze