Nové Pixel Watch se chtějí líbit! Na vzhled kladou až překvapivě velký důraz

6
Nové Pixel Watch se chtějí líbit! Na vzhled kladou až překvapivě velký důraz
Fotografie: Google
  • Hodinky mají netradiční systém nasazování řemínků
  • Dorazí ve třech barevných provedeních

Během dnešní konference firmy Google, kterou je možné sledovat na YouTube, jsme se dočkali oficiálního (v podstatě již druhého) představení chytrých hodinek Google Pixel Watch. Jedná se přitom o stylové hodinky, které kladou až překvapivě velký důraz na to, jak vypadají na zápěstí.

Novinka dorazí hned ve třech barevných provedeních (samotného pouzdra), které lze následně upravit pomocí široké nabídky řemínků a pásků. V kombinaci s nepřeberným množstvím ciferníků pak Google slibuje možnost vytvořit tisíce unikátních stylů. S tím se pojí také zajímavě vypadající systém připojení řemínku, který má fungovat podobně jako nasazení objektivu na tělo fotoaparátu, tedy pootočením. Google se zaměřil také na to, aby hodinky ladily s ostatními produkty Google, tedy smartphony či sluchátky.

Google Pixel Watch

Samozřejmostí jsou rovněž široké možnosti nastavení díky operačnímu systému Wear OS, který umožňuje využívat Google Asistenta, navigování pomocí integrovaných Google Map, ale nově také pokročilý sportovní monitoring díky technologiím převzatým od společnosti Fitbit. Google Pixel Watch mají využívat pokročilé hardwarové i softwarové postupy k vysoce přesnému celodennímu měření srdečního tepu. Google za tímto účelem sbíral tisíce hodin dat zaznamenaných během cvičení, ale také jiných každodenních aktivit, na základě nichž poté vyladil speciální algoritmy. Navrch Google slibuje zpřístupnění funkce detekce pádu v roce 2023 a všem uživatelům hodinek rovněž nabídne 6 měsíců služby Fitbit Premium zdarma.

2 GB RAM, štědré úložiště a procesor Exynos

Po hardwarové stránce se můžeme těšit na Always-On displej krytý pro Pixel Watch speciálně upraveným Gorilla Glass. Ovládání poté probíhá pomocí korunky na pravé straně, jejíž otáčení má doprovázet prémiová haptická odezva. Na straně spodní pak na uživatele čekají senzory pro monitoring okysličení krve, již zmíněného srdečního tepu, ale také populárního EKG. Voděodolnost je klasicky do 5 ATM, tedy 50 metrů.

Uživatele bude jistě zajímat rovněž kapacita baterie, která činí 294 mAh. Ta bude mimo jiné dodávat energii rovněž procesoru Exynos 9110, jenž hodinky spolu s 2 GB RAM pohání. Štědré je 32GB úložiště a potěší také podpora LTE (za příplatek).

Cena a varianty

Google nasadil u nových Pixel Watch relativně ambiciózní cenu 349 amerických dolarů (zhruba 10,5 tisíc korun s daní), respektive 399 dolarů (přibližně 12 tisíc korun s daní) dle toho, zda si vystačíte pouze s Wi-Fi/Bluetooth připojením, nebo toužíte i po LTE.

Google Pixel Watch

Konstrukce41 × 41 × 12,3 mm, 36 g, odolnost: IP68
Pásekkožený, kovový, umělý, vyměnitelný: ano
DisplejOLED, 1,2" (384 × 384 px)
SystémWear OS, kompatibilní s: Android
KonektivitaBluetooth: 5.0, LTE, Wi-Fi, NFC
Akumulátor294 mAh, nabíjení: proprietární kolébka
Diskuze ke článku
Lukas Klima
Lukas Klima
Tak dlouhé čekání a oni příjdou s tímto. Vzhled je subjektivní, ale ta hw výbava to je marnost. Když k tomu přičtu tlusté rámečky s malým displejem, tak to nejsou hodinky hodné letošního roku. Co mi vadí všude a mají to i tyto hodinky, tak jak krycí sklo displeje zakrývá celou přední stranu, bez jakékoliv lunety, nebo ohraničení. Tady to s těmi tlustými rámečky vypadá fakt odpudivě. Na tohle zapomenout a rychle přijít s novým modelem, tohle se vůbec nepovedlo.
Jaroslav Paleček
Jaroslav Paleček
Vypadá to moc hezky, jenže stojí to jako Apple Watch, které mají osvědčený systém. Ale rozhodně každá konkurence dobrá. Mohli by jste porovnat výdrž, pohodlí a další důležité parametry u Apple watch a těchto hodinek?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze