Nové Nokie se nabíjí bezdrátově. Podívejte se na nabíječky

5

Obě nově představené Lumie od Nokie nabízí možnost bezdrátového nabíjení. Nokia pro tuto funkci připravila čtyři různé nabíječky. Pojďte se podívat, jak všechny tyto kousky vypadají, a jak vlastně fungují.

Nokie Lumia 920 a 820 na oficiálních snímcích

Preview:

Nokia Lumia 920: nejlepší Windows Phone všech dob?

Nokia Lumia 820 oficiálně: střední třída s Windows Phone 8

Nové Nokie Lumia 820 a 920 znamenají pro výrobce a vůbec i pro celou platformu velký krok kupředu. Přinášejí nový operační systém Windows Phone 8 a také přehršel funkcí, jako je výkonný procesor nebo jemný displej, které telefonům postaveným na této platformě doposud chyběly. Pokud se na ně ale podíváme ve srovnání s veškerou konkurencí, nepřinášejí v tomto ohledu až na pár výjimek (PureView fotoaparát) prakticky nic nového. Jednou z těchto výjimek je funkce bezdrátového nabíjení.

Nové Nokie s Windows Phone 8 jsme si již měli možnost vyzkoušet

Tip: přečtěte si také článek - Nokia Lumia 920 a 820 s Windows Phone 8 na živých fotografiích

Tuto technologii už do praxe převedlo několik výrobců. Za všechny můžeme jmenovat například Samsung, který ke své vlajkové lodi Galaxy S III představil podložku Wireless Charging Kit. Doposud ji ale nedodal na trh a uživatelé tak tímto způsobem vlajkovou loď Samsungu nemohou nabíjet. Nová řada Lumií tedy rozhodně neobsahuje první telefony, které tuto funkci nabídnou. To ale neznamená, že by stále nebyla jaksi pořád tak trochu exkluzivní. Kromě zmíněného Galaxy S III totiž zatím ostatní velcí hráči na poli mobilních telefonů nepředstavili a hlavně doposud podobné řešení neuvedli do praxe. Nokia se tedy může postarat o její první, opravdu masové rozšíření do praxe. Pojďme se tedy podívat, jaké druhy nabíječek vlastně nabízí.

Charging Plate DT-900 - příjemný malý pomocník

První z nich je Charging Plate, nebo-li v překladu nabíjecí deska. Jedná se o jednoduchý plastový oválek, do kterého vede kabel ze zásuvky. Jeho jedinou funkcí je právě nabíjení telefonu. Prostě jen vezmete svoji Lumii, položíte, a sledujete, jak ukazatel baterie stoupá. Tato nabíječka bude nejspíše opravdu hodně levná a díky svému povedenému a kompaktnímu designu pravděpodobně i ta nejprodávanější.

Fatboy pillow DT-901 - polštářek který vám dobije baterky

Fat-Boy pillow umí ve své podstatě to samé, co výše představený nabíjecí oválek - pouze nabíjet telefon. Přichází však se zcela jiným designem, který připomíná zmenšené provedení velkého a známého sedacího pytle Fat Boy. Navíc si můžete vybrat z mnoha různých barevných provedení. Cena by taktéž neměla být nějak moc vysoká. Docela pěkné, nemyslíte?

Wireless Charging Stand DT-910 - raději postojím

Další nabíječka je svou konstrukcí v podstatě takovým klasickým stojánkem, do kterého ukládáte svůj mobil. Nabídne funkci běžného nabíjecího doku, samozřejmě ovšem jak jinak než bezdrátově. Stačí tedy telefon položit odejít a o víc se nestarat. Žádné zacvakávání do konektoru a podobně.

JBL PowerUp Wireless Charging Speaker - nabíjení v rytmu hudby

Poslední a zároveň z hlediska funkcí i nejzajímavější bezdrátovou nabíječkou pro nové Lumie je reproduktor JBL PowerUp Wireless Charging Speaker. Že to zní trošku divně? Ale vůbec ne. Na reproduktor zkrátka položíte telefon, který se začne nabíjet a současně může i přehrávat vaše hudební skladby z hudebního přehrávače. Spárování probíhá jednoduše pomocí technologie NFC a Bluetooth. Na reproduktoru jsou dokonce umístěna i rozličná tlačítka právě pro ovládání přehrávače. Prodávat se budou tři barevná provedení. Konzervativnější černé a stříbrné, a poněkud odvážnější modré. Cena tohoto příslušenství se bude pravděpodobně pohybovat na rozdíl od výše uvedených nabíječek v tisících.

Nokia na všech bezdrátových nabíjecích zařízeních, které jsme vám dnes představili, spolupracovala s firmou Qi. Její standard bezdrátového nabíjení je podporován konsorciem World Power, které zahrnuje velkou řadu světových elektronických firem a dodavatelů komponent. Tím by měla být zajištěna jejich bezproblémová funkčnost. Zatím není jasné, kdy se nabíječky objeví v prodeji. Z dřívější praxe už víme, že to nemusí být současně se zahájením prodeje samotných telefonů. Doufejme ale, že majitelé nových Lumií nebudou muset čekat tak dlouho, jako uživatelé Samsungu Galaxy S III - Samsung Galaxy S III: přehled značkového příslušenství.

Zdroje: wmpoweruser.com, phonearena.com

Diskuze ke článku
Crozz
Tohle se Nokii povedlo
nemycz
Všicni se ted můžou zbláznit z bezdrátových nabíječek jaký je to pokrok,ale tohle už mám doma vyrobený asi 5 let a vynalezl to Tesla někdy kolek roku 1900
tomage
Mně se líbí, jak je jednoduché marketingově zveličit něco, co už dávno funguje u konkurence. Jen se to nezmíní. Bezdrátové nabíjení pokud vím jako první představila firma Palm s telefonem Palm Pre a bezdrátovou nabíječkou Touchstone, která slouží zároveň jako praktický stojánek. I Palm Pre i Touchstone mám na stole už několik let.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze