Samsung Galaxy S III: přehled značkového příslušenství

Akce Samsung Mobile Unpacked 2012 patřila dle očekávání hlavně představení vlajkové lodi výrobce pro zbytek tohoto roku, modelu Galaxy S III. K němu ale výrobce představil i řadu celkem zajímavého příslušenství, které si představíme v tomto článku.

Samsung Galaxy S III - oficiální a živé fotografie žhavé novinky

Preview - Samsung Galaxy S III: inteligence původem z přírody

První dojmy - Samsung Galaxy S III: 3x videopohled z Londýna

Není to sice železným pravidlem, občas ale výrobci ke svým tzv. "vlajkovým lodím", tedy nejlépe vybaveným telefonům ze své nabídky buď už přímo v základním balení nebo po dokoupení nabízí nějaké to zajímavé doplňkové příslušenství. Tento převládající trend samozřejmě nemohl opomenout ani jihokorejský výrobce Samsung u své v minulém týdnu představené novinky Galaxy S III.

Desktop Dock

První z množství představeného příslušenství k Samsungu Galaxy S III není nic jiného, než klasický dobíjecí dok, v originále nazývaný "Desktop Dock". Design i povrchová úprava tohoto kousku přesně ladí k modré barevné variantě (Pebble Blue) samotného telefonu. Kromě nabíjení telefonu zvládne ještě zároveň dobíjet druhou baterii. Toto se bude hodit především na delší cesty a výlety, před kterými už dopředu budete vědět, že se k elektrické síti nedostanete třeba i několik dní.

Wireless Charging Kit

Na trhu již je poměrně dlouho příslušenství pro indukční nabíjení, tedy lépe řečeno bezdrátové nabíjení menší elektroniky a zvláště pak právě mobilních telefonů. Na trhu však zatím chyběl opravdu masový produkt s touto funkcí. Domněnky o tom, že prvním opravdu masovým kouskem, který tento nový pohodlný způsob nabíjení nabídne, bude právě Galaxy S III, se tedy nakonec potvrdily. Samsung ovšem k tomuto tématu na tiskovce nic bližšího kromě obrázku podložky, skrze kterou by toto nabíjení probíhalo, a která ponese název "Wireless Charging Kit" neřekl, takže si na další přesnější informace budeme muset ještě počkat. Každopádně nabíjení telefonu pouhým položením na podložku bude určitě inovace, kterou řada lidí využije.

Flip Cover

Dalším volitelným příslušenstvím k aktuálně nejlepšímu Samsungu bude "Flip Cover". Jedná se o zadní kryt, ve kterém je zakomponovaný také flip na přední stranu přístroje. Toto příslušenství už známe například z iPadu či z modelu Wave 723. Povrch krytu by měl imitovat leštěný kov a kůži. K dispozici by mělo být několik různých barevných variant tohoto příslušenství, a to včetně jedné, která by měla být odolná vůči vlhkosti.

AllShare Cast Dongle

Sasmung Galaxy S III je prezentován hlavně jako zařízení se širokým zaměřením na multimédia. Do tohoto odvětví určitě můžeme zařadit také propojení mezi podobnými zařízeními v rámci domácnosti. K tomuto má telefon samozřejmě určený například bezdrátový Wi-Fi protokol DLNA. U podobně vybavených kousků od konkurence jsme ale zvyklí i na HDMI konektor. Jak už možná víte, Galaxy S III jej přímo na svém těle integrovaný nemá. Výrobce to ale vyřešil šalamounsky a možnost zrcadlení dění na displeji, a to dokonce v 1080p rozlišení například na televizi ve vašem obýváku, umožní díky krabičce "AllShare Cast Dongle".

S Pebble

Malý sympatický oblázek "S Pebble" není nic jiného, než ovládání hudebního přehrávače v telefonu na dálku. K tomuto účelu bude pravděpodobně využito bezdrátového připojení skrze technologii Bluetooth. K dipozici bude bílá a černá verze tohoto příslušenství. A ještě jedna věc, S Pebble nabídne dokonce i 3,5 mm jack konektor pro připojení sluchátek, takže z něj rázem uděláte třeba bezdrátové handsfree a nebo jednoduchý MP3 přehrávač.

Toto výše uvedené příslušenství samozřejmě nepředstavuje konečný počet doplňků pro Galaxy S III. Výrobce do budoucna podle všeho ještě představí například různé hudební doky, speciální kapacitní stylus a nebo držák do auta pro navigační účely.

Zdroje: samsung.com, pocket-lint.com

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze