Nokia Lumia 920 a 820: cena a dostupnost v Evropě (neoficiálně)

29

Zalíbily se vám nově představené telefony od Nokie? Chtěli byste si Lumii 920 nebo Lumii 820 pořídit? Potom je nejvyšší čas začít šetřit, objevily se první informace o tom, kdy, kde a za kolik se tyto dva modely začnou prodávat. Co myslíte, budou levnější než takový Samsung Galaxy S III nebo iPhone?

Německý server winfuture.de přinesl informaci o tom, že Nokia Lumia 920 se začne prodávat v Německu v polovině října a její cena bude 600 EUR (v přepočtu to je 14 800 Kč).Rakouský magazín Future Zone tuto informaci potvrdil a dodal, že stejně jako v případě zahájení prodeje Lumie 800 budou nové modely od Nokie dostupné ze začátku pouze v několika málo zemích. V Evropě by to mělo být Německo, Francie, Velká Británie, Itálie a Rusko. O několik týdnů později bude prodej zahájen v Polsku, skandinávských zemích, Portugalsku a Španělsku. O dostupnosti v ČR tyto zdroje zatím mlčí. Pokud ale bude Nokia opakovat strategii z minulého roku, dočkáme se až začátkem roku 2013.

Nokia Lumia 920

Model Nokia Lumia 820 se pak údajně začne prodávat o dva týdny později po uvedení Lumie 920. Cena bude kolem 450 EUR (zhruba 11 000 Kč), opět ho nejprve dostanou pouze vybrané země, půjde o ty samé, jako v případě Lumia 920.

Ceny obou telefonů jsou konečné a pravděpodobně zahrnují i DPH, na 100 % to ale potvrdit nemůžeme.

Nokia Lumia 820

Jedná se zatím o neoficiální informace a stále platí, že Nokia dostupnost ani ceny nových telefonů oficiálně nezveřejnila. Na potvrzení údajů výše si tak budeme muset počkat. Plánujete si některý z modelů Nokia Lumia 920 nebo Nokia Lumia 820 pořídit? Jsou podle vás ceny konkurenceschopné? Byli byste pro něj ochotní jet i do zahraničí nebo počkáte, až se začne oficiálně prodávat i v ČR? Nebo si mezitím koupíte úplně jiný telefon?

Zdroje: wmpoweruser.com

Diskuze ke článku
Crozz
nejlepší by bylo kdyby hned po konferenci vtrhli masově do obchodů po celém světě, takovéhle dohady možná kdyby jim asi k popularitě nepřispívají
Petr
Myslím že opět cena bude to proč si lidé koupi samsung a ne nokii.myslím že za tak málo inovace je hodně vysoká to nepočítám co si opět nasadí obchodníci u nás a je známo že u nás máme nejdražší telefony v evropě.I když ve své době jsem kupoval první megapixel u nás NOKII 7610 a ta měla podobnou cenu jako dnešní 920ka.No nevím je spousta levnějších telefonů které mají také co nabídnout takže já osobně jestl ji koupím tak až minimálně za rok do zahraničí určitě nepojedu nejsem blázen a doba je zla.Je to sice pěkný telefon ale ........
Petr
a to nemluvim o tom že mají nové technologie co si člověk musí navíc dokoupit(bezdrátové dobijeni) takže cena ve finále bude o 2000 kč víš :-)
jirka
Je to moc, Nokia se teď musí starat o to, aby se masové rozšířila v téhle oblasti. Podle mě by ceny měly být tak 10000 za 920 a 7000 za 820. Pak by to hodně lidí zkusilo a třeba i zůstalo, když ty telefony jsou "most inovative smartphones..."

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze