Nové a exkluzivnější: Pebble Steel naživo z CES 2014

2

Pebble na veletrhu CES v Las Vegas představil druhou generaci svých chytrých hodinek, nebo spíše jejich exkluzivnější a kompaktnější variantu s názvem Pebble Steel. Parametry totiž zůstaly až na drobnosti zachovány. Podívejte se na fotogalerii tmavé i světlejší varianty a naše první dojmy.

Pebble jsou už mezi chytrými hodinkami stálicí. Kdo chce spolehlivé, kompaktní zařízení s dlouhou výdrží a dobře čitelným displejem, jsou pro něj Pebble jednou z mála možností. S tím, jak do rozjíždějícího vlaku naskakují další a další výrobci, musí i Pebble inovovat. Nejde však cestou přidání funkcí, ale zmenšení rozměrů a hodnotnějšího vzhledu. I když i softwarové novinky jsme se dočkali, Pebble na veletrhu CES v Las Vega představilo svůj nový obchod s aplikacemi, které tak lze z Androidu a iOS najít a instalovat snadněji.

Pebble Smartwatch 2

Změny nejen ve vzhledu

Zpět ale k hodinkám. Jak už z našeho zpravodajství víte, Pebble představilo v Las Vegas novou variantu svých hodinek s názvem Steel, které jsme na veletrhu mohli i vyzkoušet. Pebble Steel vypadají lépe, jsou kompaktnější a také dražší. Oproti klasické plastové variantě se výbavou v ničem podstatném neliší. Displej je stejný, ovládání skrze boční tlačítka také. Novinkou je LED dioda, která umí upozorňovat na události, nový, dvoupinový nabíjecí konektor, a také dvojnásobná kapacita vestavěného úložiště. V budoucnu tak bude možno do hodinek nahrát více aplikací. Jinak je ale hardware stejný, hodinky jsou tak plně kompatibilní s dřívějšími aplikacemi a kvůli specifikacím nemá cenu hodinky kupovat, pokud máte současný model.

Krásnější a menší

Největší změny se totiž udály v rozměrech a designu. Hodinky jsou menší a užší, a na první pohled je to znát. Kvůli použití nerezové oceli jsou ale také těžší. Tělo hodinek má hmotnost nově 56 gramů (téměř o 20 gramů více), celé hodinky i s kovovým páskem váží bez jednoho gramu 100 gramů. Stále však v ruce působí lehce a zdaleke ne tak ušlechtile, jaké klasické kovové hodinky. Pebble Steel ale zejména mnohem lépe vypadají, na první pohled vypadají hodnotně a velmi elegantně. V kombinaci s Novým designem přední strany jde opravdu o povedený kousek. Hodinky budou k dispozici v tmavé (černé) a světlé (kovové) barevné variantě, přičemž na první pohled výrazněji a lépe vypadá určitě druhá verze. Pebble ke každým hodinkám bude kromě kovového dodávat také kožený pásek, který vypadá velmi dobře a s Pebble Steel se s ním neztratíte ani v lepší společnosti.

Nové hodinky Pebble Steel jsou o 100 dolarů dražší než klasická plastová, a zdaleka ne tak exkluzivní varianta. Prodávají se za 249 dolarů, tedy v přepočtu 5 tisíc Kč a dodávat se začnou v polovině února. Nám se po vyzkoušení opravdu zamlouvají a představují zajímavé spojení kompaktních hodinek se stylovým designem a chytrými funkcemi. A co vy, pořídíte si je?

Diskuze ke článku
Efreeti
Každý kdo se trošku zajímá o hodinky a uvidí ten tah(náramek) z obýbaného plechu tak propadne v huronský smích. To je nejnižší možná kvalita a technologie používaná před 50-ti lety. Cena toho náramku bude tak 2 USD a je to na něm vidět.
Dokud nebudou tyhle smart hodinky dosahovat standardu a kvalit bežných v hodinařském průmyslu, tak to nikdy neprorazí dál než k teenagerům
pixel
u těch plastových jsem design nehodnotil. je to taková geekstoy. ale tohle, to je katastrofální hnus. provedení je příšerné. vypadají jako z tržnice.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze